< Tilbage

Favorit Ask Årets Hingst 2017!12-03-2017 - 13:16

Det blev Favorit Ask som opnåede den fornemme hæder "Årets Hingst" i Dansk Varmblod - den 20. i rækken af betydningsfulde hingste, som har opnået denne hæder.

En hæder som én gang tidligere tilfaldt en af stutteriets avlshingste, nemlig Casir Ask - Årets Hingst 2008

Den belgiske hingst har på rekordtid sat sit præg på de yngste generationer af dansk springhesteavl.

Han kom til landet som en blodmæssig fornyelse igennem avlslinjen Diamant de Semilly – Darco – Quidam de Revel, der oser langt væk af internationale præstationer. I Favorit kombineres en perlerække af avlsmatadorer med en sikker og præstationsstærk hoppestamme. Mormoderen Quinette ter Putte har sprunget S og er bl.a. mor til de kårede hingste Bonjour ter Putte og Darco de Revel, som er helbror til Favorit Ask's mor, Ukase ter Putte. Hun er mor til de kårede hingste Koko ter Putte og Elvis ter Putte, der er Favorits helbror. Elvis er en af mest succesfulde yngre hingste i Belgien og har de seneste år domineret den belgiske BWP-hingstekåring. Favorit vandt den danske 35-dages test med over 900 point og blev fløjhingst i Herning.

 

Favorit Ask har med sine første årgange bevist, at han har potentiale til at revolutionere springhesteavlen i Danmark, og han er også på baggrund af disse afkoms, og hans egne resultater, blevet tildelt Elitestatus i Dansk Varmblod og kan nu også pryde sig med den store titel som Årets Hingst i Dansk Varmblod 2017.

Han har skabt vinderføl på Dansk Varmblods følskuer i alle regioner, ligesom han af første årgange har været far til årets springbetonede 2-års hoppe, den springbetonede fløjhingst i Herning 2014, 2015 og 2017, en præmiehingst, årets springbetonede hoppe, samt fem bronze-, seks sølv- og en guldmedaljehoppe.

 

Video af Favorit Ask 

 

Video af en af Favorit Ask meste kendte afkom Fendi Ask.

  • Vinder af DRF's 4 og 5 års championatsfinale
  • Vinder af Unghestechampionats finalen i Herning 
  • Placeret i finalen for 5 års heste ved UVM. 

 

 

Se rækken af tidligere hædret hingste her  

 

< Tilbage