< Tilbage

Hallas Ask og Emeralds Boy Ask Z er nu indsynet til 10-dages test21-03-2021 - 12:00

Emeralds Boy Ask Z og Hallas Ask har begge i år været fremstillet ved Dansk Varmblods kåring og er nu netop blevet indsynet ved 10-dages testen i Tørring, hvor de begge viste deres store ridelighed for dommerne. Dommerne har tidligere har bedømt hingstene i løsspringning, hvor Hallas Ask er blevet belønnet med 8,5 i teknink og 9 i kapacitet og Emeralds Boy Ask har fået 8,5 i både teknink og kapacitet. 

Efter bestået test er det planen at begge hingste vil blive en del af vores hingstekollektion og stå til rådighed allerede i år. 

Læs lidt mere om de to unge hingste her under. 

 

Emeralds Boy Ask Z

Emerald Van’t Ruytershof  Diamant De Semilly Le Tot De Semilly
Venise Des Cresles
Carthina Z Carthago
Tanagra S Van Het Darohof
By Cornet Cornet Obolensky Clinton
Rabanna V. Clostersveld
Halina Calypso Ask
Ernestine

Emeralds Boy Ask blev som føl erhvervet til stutteriet på auktion i Zangersheide og kan med sin afstamning og lette type tilføje både spændende nyt blod, men er også en meget moderne og velspringende ridehest.

Hingstene i hans afstamning er ekstraordinære tophingste, der virkelig har markeret sig i både avl og sport. Hans far Emerald Van’t Ruytershof har deltaget ved OL og vundet adskillige 5 stjernet Grand Prix’er med hollanske Harrie Smolders. Hans søn Igor var i 2019 en del af belgiske landshold, der vandt guld ved EM i Rotterdam.  

Det er ikke kun hingstene i afstamningen, der er værd at fremhæve, det er hopperne bestemt også!

Hans mormor Halina, også kendt under sportsnavnet Breitex Hollywood, har selv gået 160 cm klasser og er både mor og mormor til flere afkom afkom, der har haft succes i op til 155 cm, desuden er hun mor til den kåret hingst Arkansa Z

Emeralds Boy’s mor By Cornet er efter legendariske Cornet Obolensky og hun er trods hende unge alder som avlshoppe allerede mor til 3 afkom, der går mellem 130-140 cm på de internationale springbaner.

 


 

Hallas Ask

Harley VDL  Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Larthago Carthago
Daisy IV
Risja Zeus Arlequin X
Urielle
Nirisja Lux
Iris

Hallas Ask er en udtryksfuld og maskulin hingst med enorm power, fantastik balance og indstilling og så springer med en ubegrænset kapacitet.

I afstamningen på Hallas Ask finder man solidt hollandsk blod. Hans far Harley VDL, har sammen med Jessica Kurten, opnået mange internationale sejre og Grand Prix placeringer. Harley VDL er efter den legendariske hoppe Larthago, som selv har gået 150 cm. Hun er mor til en lang række kåret hingste og til intet mindre end 8 afkom, der har startet 145-160 cm klasser og blandt hendes tipoldebørn finder man vores egen Action Man Ask Z!

Moren til Hallas Ask, Risja, er også mor til en lang række succesfulde afkom. Blandt hendes ældste afkom kan fremhæves Verisja og Abrisco, der begge har startet 145 cm ved 4* CSI stævner. Verisja er desuden mor til den KWPN kåret hingst Lazzarro

Morfaren Zeus er måske ikke det mest kendte navn blandt yngre avler, da han er en ældre hingst fra 1972. men han er en grundsten i mange stamtavler. Zeus har også været kendt under navnene Gordios og Nurzeus og med sin meget store andel af Anglo Araber blod, har han været flittigt benyttet, som forædler hingst i mange forbund, hvor han er blevet far, farfar, morfar og ikke mindst, oldefar til adskillige topheste som fx Tinka’s Boy, Zandor Z, Midnight Madness samt mange flere. Fra 1990-2000 var Zeus i top 10 på World Breeding Feederation rakingliste for avlshingste.

 


 

Quando Ask

Vi har også fremstillet Quando Ask e. Quarz Ask/Henna Ask/Kannan til kåring i år og han er ligesom Hallas og Emeralds Boy blevet godkendt til afprøvning med flotte karakter bl.a. hele to 9-taller for overlinje/bagpart samt kapacitet. Vi har dog valgt ikke at sende Quando til 10-dages test, da det ikke er planen at bedække med ham i år, men han forventes at blive fremstillet til 35-dages til efteråret, for i 2022 at blive fremstillet til færdigkåring.

 

< Tilbage