< Tilbage

2 fløjhopper ved DV region 3's kåring 22-06-2020 - 13:34

Ved Dansk Varmblods sadelkåring for springhestene i region 3, blev det søndag Vicky Ask e. Todt Un Prince Ask/Larimar og Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Favorit Ask, som stod bag fløjhopperne for henholdsvis 2 – og 3-års hestene.

Vicky Ask bedste 2 års hoppe og "udtaget til Eliteskuet 

Blot fem 2-års hopper var tilmeldt gårsdagens bedømmelse, som er en god ”opvarmning” for de unge hopper inden de næste år formodentligt bliver stillet til sadelkåring. To af hopperne blev udtaget til en lille finale, men det er ikke ensbetydende med at billet til Eliteskuet, som jo desværre er aflyst i år. Selvom det ikke finder sted, fastholdes prædikatet ”udtaget til Eliteskue”, da det viser noget om unghoppens kvalitet på bedømmelsestidspunktet.

Dagens bedste 2-års hoppe og samtidig ”udtaget til Eliteskue”, blev den velspringende Vicky Ask e. Todt un Prince Ask/Larimar , som fik mange rosende ord med på vejen af dommerne. Oprangeret som nummer to, fulgte hoppen Zara e. Bøgegårdens Zidane/Bøgegårdens Apollo fra Bente Nielsen og Rasmus Frees.

Vi fremstillede desuden Carina Ask e. Action Man Ask Z/Calato, som også fik en flot beskrivelse. Carina Ask var i 2018 årets bedste hoppeføl i DV.

 

Fi Fi Ask bedste 3 års hoppe og tildelt Bronzemedalje 

Otte 3 års hopper var tilmeldt tilmeldt sadelkåring. Her blev én hoppe udtaget til finalen og derved kåret som dagens springbetonede hoppe, det var Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Favorit Ask, der er en tro kopi af sin mor, sølvmedaljehoppen Fendi Ask, som foruden at være championatsvinder som både 4-, 5 - og 6-års også blev nummer 12. ved UVM som 5-års og nummer fem ved UVM som 6-års. Fi Fi Ask blevet kåret i RDH og modtog en opdrættermedalje i bronze. Fi Fi Ask blev kåret med bl.a. 9 i kapacitet og helhed. 

Udover Fi Fi Ask, fremstillede vi også Highlight Ask e. Humberto Ask/Linaro opdr. Asbørn Lauridtsen og Hans Jørgen Juhl, som blev kåret i RDH med 8 i helhed og kapacitet, samt 8,5 i galop. Belli Ask e. Etoulon/Clarimo Ask kåret i RDS 7 i helhed, 7,5 i kapacitet og 8,5 i ridelighed. 


Ved kåringen blev yderligt 3 afkom efter vores hingste fremstillet og fik flotte kåringsbeskrivelser. Det var Lerskovs Holly e. Humberto Ask fremstillet af Jesper Meyenburg, ejet og opdrættet af Rikke Meyer Jensen kåret i RDH og Vestergaard's Brianna Jean e. Quarz Ask, fremstillet af Mette Rasmussen opdrættet og ejet af Sisse Holm-Thomsen og Kenneth Poulsen kåret i RDS samt Sakura's Cornelia e. Cornettino Ask, ejet opdrættet og fremstillet af Josephine Sakura.< Tilbage