< Tilbage

ASK-hingstene topper indekslisterne21-02-2020 - 12:11

Dansk Varmblod har netop offentligjort indekslisterne for 2019, og her topper ASK-hingstene både spring- og eksteriørlisterne, og samtidig er de far til ikke mindre en 10 ud af de 16 bedste springhopper.

CI CI SENJOR ASK ligger, lige som sidste år, nr. 1 på springindekslisten. Han er også far til 5 af de 11 bedste springhopper og på ekstriørindekslisten ligger han som nr. 5.

FAVORIT ASK har placeret sig på en 4. plads på springindekslisten. Han er far til 4 af de 16 bedste hopper, og på ekstriørindekslisten indtager han en fornem 1. plads, som han deler med CAVALL ASK.

 

- STYRKEN GÅR I ARV


Det er ingen tilfældighed at Ci Ci Senjor Ask to år i træk ligger nr. 1 på hingstenes indeksliste, og at både nr. 1, 2, 8 og 9 på hoppernes indeksliste i år er efter ham.

På 1. pladsen har vi Samba’s Survivor H, (opdr. Sissel Holfelt Kristiansen) som Stine Cassøe Jakobsen deltog med ved UVM i Zangersheide, og her vandt de B-finalen. Denne hoppe er både forsigtig og lyn hurtig, og har med Stine vundet et utal af klasser. I dag rides hoppen af Katrine Ladefoged Rasmussen, og de har fortsat de ”gode rytmer sammen”.

På 2. pladsen har vi hoppen Chinett Ask der i 2017 vandt DRF Springchampionat, i 2018 vandt hun Unghestechampionatet og blev placeret som nr. 6 i finalen ved UVM med Maria Bjørnkjær Asferg i sadlen. Herefter blev hoppen solgt og i 2019 kvalificerede Anne Hou Christensen hoppen til UVM, hvor de sluttede af med en flot fejlfri runde og placering i B-finalen.

På 8. og 9. pladsen har vi hopperne Fiona Ask og Filou Ask.

Ud over Samba’s Survivior H og Chinett Ask, havde Ci Ci Senjor Ask følgende afkom med til UVM i Zangersheide i 2019: Civa Ask (opdr. Bodil og Bent Sørensen), Cece Junior HS (SWB), Cyrano Ask (opdr. Stutteri Ask) og Calina (opdr. Aage Lauritzen) der som 5 års vandt Unghestechampionatet og DRF Springchampionat, og efterfølgende blev solgt til den internationale springrytter Harrie Smolders. De vandt i 2019 7-års championatet i Falsterbo.

I bedækningssæsonen 2020 er Ci Ci Senjor Ask udstationeret i Sverige, men herhjemme har vi hingsten Cyrano Ask der er efter Ci Ci Senjor Ask og med Kannan til morfar, der står klar til at betjene hopperne. Derudover er Ci Ci Senjor Ask morfar til avlshingstene Fidelio Ask og Cornet Senjor Ask.

 

Favorit Ask ligger sig igen i år ind på en 4. plads. Og på hoppernes indeksliste er det hoppen Fendi Ask – der vist ikke behøver nærmere omtale - der indtager 3. pladsen, og på 4. pladsen har vi hoppen Caprice Ask (opdr. Stutteri Ask) der blev nr. 3 i Unghestechampionatet i 2019 og samme år var deltager ved UVM.

Favorit Ask har haft rigtig mange afkom med til UVM gennem tiden, og 2019 var ingen undtagelse. Her deltog ud over Caprice Ask, også Fidelio Ask (opdr. Stutteri Ask), Saharis Favorit Carlos (opdr. Stutteri Sahari), Favorit Win (opdr. Birgitte Bøgh-Sørensen), Favorit's Back Nørgaard (opdr. Jørgen Nørgaard Jensen), Kløvergårds Dirty Dancer (opdr. Lykke Varming Lauritzen). Og avlshingsten First Choice (opdr. H. C. Toft) deltog med stor succes i klassen Shire of the World.

 

Springhingstene klarer sig også rigtig flot på ekstriørindekslisten. Denne liste er for både spring- og dressurhingste, og tre ASK-hingste ligger i top fem.

Cavall Ask, indtager sammen med Favorit Ask 1. pladsen, og på 5 pladsen har vi Ci Ci Senjor Ask. 


Læse mere om indekslisterne og find link til dem her.

 

 < Tilbage