< Tilbage

Et fantastisk DM er veloverstået15-08-2023 - 08:52

Vort første DM-stævne er vel overstået, og vi ønsker et kæmpe stort tillykke til de fire nye danske mestre og øvrige placerede ryttere i de fire mesterskabs klasser der blev afholdt ved dette stævne.

De mange mennesker på tilskuerpladserne, har været vidende til rigtig flot ridning i samtlige afholdte klasser, og også stort tillykke til samtlige vindere og placerede i disse klasser.

Stævnet startede onsdag morgen med afholdelse af tre klasse, PIT Hegn LA1*, O.M. Spring MB1* og Alfarvad MA1* med tilsammen 299 starter.

Torsdag havde vi 285 starter fordelt på 5 klasser. Vi lagde ud med JME VVS LA2**, Rishøj Youngster for 5-6-7 års heste, Harding Poulsen Vognmand MA1, og så red U21 og U25 rytterne deres første kvallifikation af Agria DRF mesterskaberne.

Vinder af 1. kval. U21 klassen S1* (145 cm), præsenteret af FENDT blev Frida Munk Lassen på Valerie Ask og vinder af 1. kval. U25 klassen S1* (145 cm), præsenteret af WALBER blev Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT.

Fredag bød på 253 starter fordelt på 5 klasser. Her startede vi med Vitamin Well MB1* med 90 starter. Derefter Flemming René Vinduespolering MA2**, Pro Rider Youngster for 5-6-7 års heste og de sidste to klasser var 1. kval. Agria DRF medterskab for U18 rytterne og 1. kval. Stutteri Ask Danmarks Mesterskab for senior.

Vinder af 1. kval for U18 klassen, præsenteret af Vindeløv Byg blev Emma Ponsaing på Aramis 577, og for seniorenes vedkommende, der red S3*** (150 cm), var det Kasper H. Hansen der var hurtigst på Zero K.

Lørdag var det finaletid, og i Absolut Horsetrucks Youngster finale med 65 startende 5-6-7 års heste, red Martin Neergaard og den 7 årige hoppe Diniz Z over målstregen i den suveræne hurtigste tid på 31,99 sek. 2. pladsen tog Karen Møller Rohde og Fiorina Ask sig af i tiden 34,36 sek. og Søren Møller Rohde og Zamarolus Ask fulgte tæt efter på 3. pladsen med tiden 34,80.

Næste klasse var finale i Agria DRF Mesterskab for U21-rytterne, præsenteret af TG Horseboxes. Rytterne skulle ride 2 runder i 145 cm, og mens torsdagens kvalifikation havde budt på mange udfordringer, leverede rytterne i dag nogle flotte ridt.

Det var dog kun Theodor Windfang Just Linde og hoppen Kristal der formåede at ride fejlfrit på forhindringerne i begge runder, men en enkelt tidsfejl i 2. runde gjorde at de sluttede på samlet 1,58 fejl. Presset var stort på Frida og Valerie Ask, der red ind som sidste rytter, og hun kunne tillade sig en enkelt tidsfejl, og stadigvæk blive vinder. Der sneg sig en tidsfejl ind, men desværre også en enkelt bom, hvilket betød at de sluttede på en flot 2. plads med samlet 5 fejl. 3. pladsen og bronzemedaljen gik til Josefine Sandgaard Mørup der med vallakken Riddle Quiz sluttede med samlet 6,21 fejl efter de tre runder.

U25-rytterne skulle også ride finale lørdag, og det foregik i S1* + S2** (145 cm + 150 cm) præsenteret af PAVO.

Klassen sluttede desværre i silende regn, men det generede åbenbart ikke sidste rytter Anne-Kristine Rie Truelsen og hesten Quemoy KT, som endnu en gang leverede en flot fejlfri runde, og de sluttede på en overbevisinde 1. plads med 0 fejl for alle tre runder, og kunne velfortjent hænge guldmedaljen om halsen. 2. pladsen og sølvmedaljen gik til Philippa Wildfang Linde og hoppen Carreau of Greenhill Z med samlet 15,09 fejl, og bronzemedaljen tog Marie Louise Riisgaard Kems og 4ever Black Jack sig af med samlet 16,56 fejl.

Da regnen desværre tog til og publikum trak ind i cafeteriet, valgte vi at flytte præmieoverrækkelsen inden for i Casir Hallen, så vi kunne få en festlig præmieoverrækkelse.

Dagen skulle slutte med Winther og Trolle S1*, men efter at få ryttere havde været på banen måtte vi afbryde klassen, og flytte de resterende starter til dagen efter, da regnen desværre havde taget så meget til, at det ikke var fair for hverken heste eller ryttere at springe i.

Søndagen startede således med de resterende ekvipager i Winther og Trolle S1* klassen, og den blev afviklet på en bane der var lige som den skulle være, og vejret var med os helen søndagen. Næste klasse var Mesinge Autoværksted MB2** med 50 startende.

Nu manglede vi kun de to finaler for henholdsvis U18-rytterne og seniorene.

I U18 klassen, der var præsenteret af Højgård Hestehospital, var der 18 ekvipager til start. De skulle springe to baner i MA2** (140 cm), og bedst i dag var Caroline Knudsen med Landlyst Callicon. Hun havde 8 fejl i første runde og 0 i anden, og lagt sammen med de 0,88 fejl hun havde med fra 1. kval. sluttede hun på 8,88 fejl, hvilket var nok til en sikker plads øverst på podiet. 2. pladsen gik til Rosemarie Heering og Ambition Gold, der sluttede de 3 runder med samlet 18,96 fejl. 3. pladsen gik til vinderen af 1. kval, nemlig Emma Ponsaing og Aramis 577, der i dag fik 12 og 8 fejl i de to runder, og sluttede således med samlet 20 fejl.

Sidste finale var seniorenes, og de skulle afslutte med 2 runder i henholdsvis S3*** (150 cm) og S4*** (160 sm).

Da Kasper H. Hansen og Zero K, som vandt 1. kval. og derfor lå bedst med 0 fejl, havde valgt at spare hesten til de kommende  Europamesterskaber, var det Rikke Andersen og Chaccossini der lå bedst inden klassens start med 3,52 fejl. Ikke mindre end 10 ekvipager lå med med mindre end en bom (4 fejl) i mellem sig, så der var spænding til det sidste.

Der var 16 ekvipager til start på højden 150 cm. og vi skulle helt frem til start nr. 10 inden vi fik en fejlfri runde. Den blev leveret af Søren Møller Rohde på Grace Ask. De fik til gengæld en ærgerlig fejl på aller sidste spring i 2. runde, og med de 4,91 fejl de havde med sig, sluttede de på samlet 8,91 fejl, hvilket placerede dem på den utaknemlige, men absolut flotte 4. plads. Bronzemedaljen gik til Rikke Andersen og Chaccossini, der ligeledes fik en ærgerlig bom i 2. runde, hvilket gjorde at de sluttede med samlet 7,52 fejl. Martin Neergaard red super flot og fejlfrit i begge runder, hvilket resulterede i at han sluttede med de 3,83 fejl han havde med fra førstedagen, og de kunne hænge sølvmedaljen om halsen. Camilla Flidner Ernst og hoppen Fiona Ask (e. Ci Ci Senjor Ask) kunne derfor sikre sig guldmedaljen, såfremt de kunne ride fejlfrit. Det gjorde de i super flot og sikker stil, og guldmedaljen kom velfortjent i hus.