< Tilbage

Hingstefremvisning i Casir Ask hallen var en stor succes! 23-04-2022 - 21:57

Hingsten der var med til at starte det hele, Casir Ask gik bort i 2019 - det var sidste gang vi holdt Åbent hus, da det ikke har været muligt de sidste 2 år. Casir Ask var en rigtig showhest med en imponerende resultatliste både på konkurrencebanerne, men bestemt også som avlshingst og mange husker sikkert hvordan han de sidste mange år strålede når han kom på banen, med Betina Rosenlund for lange liner. Han stråler stadig på Stutteriet og han er det første man møder når man kommer ind i vores nye hal, som også er blevet navngivet efter ham, hvor det store maleri, vil være til hans evige minde. 

Casir Ask hallen kom for første gang rigtig i brug, og i stedet for at vise hingstene på de traditionelle 2 spring, fik avlerne lov til at se dem på en kort bane, så man virkelig kunne se alle deres kvaliteter og ikke blot kapaciteten. 

Hingstefremvisning

Årets hingstefremvisning blev en smule forsinket da der blev ved med at strømme biler til parkeringspladsen men ca. kl. 14:10 bød stutteriets chefberider Søren Møller Nielsen velkommen til de mange fremmødte mennesker. Det var første gang at hingstefremvisningen blev afholdt i Casir Ask hallen og det fungerede rigtig godt med både gang i baren, storskærmen og ikke mindst de fyldte tribuner.

 

Den 3-årige præmiehingst Vasco Ask e. Verdi / Clarimo var første hest i showet. Hingsten blev mønstret en omgang med sit præmiebånd fra Herning og kom hurtigt ud igen, da han senere skulle vises under rytter.

I år var der 2 præmiehingste i springholdet og den anden præmiehingst var Quarz Ask sønnen Quint Z ejet og avlet af Bækgården Youngsters, som havde taget turen til Fyn i dagens anledning for at fremvise den flotte hingst, mens publikum kunne nyde video fra kåringen på storskærmen. 

 

Stutteriets smukke og nye avlshingst Joker Ask viste sit fantastiske overblik og ridbarhed under sin dygtige rytter berider Karen Møller Rohde. 

 

Stutteriets populære hingst Todt Un Prince Ask har flere gange demonstreret sin store kapacitet ved at springe støtterne ud med Søren Møller Rohde i sadlen. I år valgte vi kun at vise video af hingsten og i stedet have fokus på hans afkom, hvor det meget velgalopperende hoppe føl Grazia Ask blev fremvist i stedet

 

Jewel Ask Z har som bekendt været ude af både avlen og ridningen sidste år pga. en tarmslyngsoperation, men nu er han godt i gang med sin genoptræning og publikum fik også et lille klip fra denne uges træning at se på storskærmen efterfulgt af den flotte 1 års søn Jason fra avler Dea Sisse Post. 

 

En hingst som mange sikkert havde glædet sig til at se, nemlig Action Man Ask Z, sprang super godt og Søren udtrykte også sin store begejstring for hingstens udvikling og følelse af at sidde på en tophest der har en enorm forsigtighed på springet. 

 

Mange avler bruger flittigt vores hingste og har stor succes med deres afkom efter disse, vi har ikke uddelt avlerpræmier de sidste 2 år, hvor vi ikke har kunne holde hingstefremvisning, så i år var der rigtig mange avlere der skulle lykkeønskes og derfor var dette delt op i 2 afdelinger. Favorit Ask har uden tvivl være en af vores mest betydningsfulde hingste igennem tiden og da han kom på banen var det nærliggende at lykønske avlerne som havde afkom efter ham. Kaj Rosenlund overrakte en flot buket lavet af Schelenborgs gartnere, samt et flot billede af deres afkom.
 

Den smukke avlshingst Ci Ci Senjor Ask har de sidste 2 år været udstationeret, men nu er han tilbage igen! Han blev fremvist sammen med datteren Fi Fi Ask, der har vundet DRF's 4 års championat og blev nr. 3 ved Unghestechampionatet i år. 

 

Vasco Ask som startede showet kom også ind med Søren Møller Rohde i sadlen, hingsten imponerer gang på gang, og trods han kun er sprunget meget få gange under rytter, viste han endnu engang sit meget store overblik. 

 

2. afdeling af lykkeønskningen til de mange dygtige avler blev kombineret med Quarz Ask blev vist for hånd.

 

Inden showets afslutning blev to Cassado Ask afkom vist løse, nemlig den smukke hoppeplag Vestergaardens Bess Jean fra avler Sisse Holm-Thomsen og Kenneth Poulsen efterfulgt af hingsteføllet Carismo Ask, der som navnet antyder charmerede publikum. 

Cassado Ask leger sig let og ubesværet over de store forhindringer og fik også velfortjente klapsalver af publikum. Efter hingstefremvisning summede det af liv i staldende hvor alle de fremmødte kunne hilse på alle stutteriets heste og få en snak med vores personale og andre avlere. 

 

 

Schelenborg blev også besøgt

Efter hingstefremvisning havde vi også åbnet dørene på Schelenborg, som er stedet, hvor vi har alle vores ungheste og avlshopper. Der er ikke langt mellem Schelenborg og Kristiansminde, hvor hingstefremvisning blev afholdt, og der var også mange der tog et smut forbi Schelenborg Gods, hvor vi også stod klar med kaffe og kage til dem der havde lyst.

Folk kunne gå rundt i staldene og hilse på de nysgerrige heste og se flere nye føl fra i år. 

 

Du kan se mange flere billeder fra dagen på vores Facebook side her

 

Video 

 
 
< Tilbage