< Tilbage

Glædelig jul og godt nytår! 24-12-2021 - 12:00

Vi ønsker Jer alle en glædelig jul og et godt nytår. 

Vi ser frem mod 2022, som forhåbentlig bliver et begivenhedsrigt år, hvor vi kan se mere til hinanden - et af de helt store højdepunkter bliver VM på dansk grund til sommer, hvor de store mesterskabsklasser skal afgøres på Stutteri Ask Arena og ikke mindst glæder vi os til at se alle de dejlige føl efter vores hingste komme til verden i løbet af foråret og sommeren. 

Året der gik

2021 har været turbulent år, hvor ikke alt har kunne lykkes, som vi gerne ville og vi har været ramt af flere uheld og mistede nogle af vores kære heste. Vi har blandet andet for nyligt måtte sige farvel til 2 af vores top heste; Ibelle Ask og vores avlshingst Cyrano Ask som begge på tragisk vis måtte aflives, vi har også sagt farvel til andre gode heste heldigvis under mere lykkelige omstændigheder, da de har fået nye ejer og rytter bl.a. har vi solgt de tre avlshingste Cornettino Ask, Cornet Senjor Ask og Fidelio Ask. Der har været god efterspørgsel på de gode heste og vi har vurderet at det har været tid til at få nyt blod ind i hingstestationen og i 2022 kommer vi også til at fremstille vores nyeste indkøbte hingst til kåring i Dansk Varmblod, en 6-årig søn efter Zinedine/Ugano Sitte.


Året startede, som 2020 sluttede uden mulighed for meget stævne aktivitet og da det blev sommer og vi endelig kunne åbne op for vores første landsstævne nogensinde gav vejrguderne os kamp til stregen. Vores fantastiske medarbejderstab og mange frivillige hjælpere gav dog ikke op, trods 160-180 mm lokalregn på under et ½ døgn, og fik på fantastik vis hjulpet alle tørt igennem natten og i august kunne vi runde af med to gode stævner i flot solskin. Vi planlægger ikke mange store stævner i 2022, da vi ønsker at optimere vores stævneplads yderligere og derfor går et år med en del byggeri i møde. 

Dog må i allerede nu sætte et stort kryds i kalenderen den 23. april 2022, hvor vi planlægger at holde hingstefremvisning og håber I alle vil komme forbi vores stutteri.

 

Jewel Ask blev i februar måned ramt af tarmslyng, heldigvis har vi nogle af landets dygtigste dyrlæger tæt på og Højgård Hestehospital fik ham hurtigt opereret. Det har betydet at han har været ude af bedækningen sæsonen hele 2021, men han har det heldigvis godt igen og vi forventer at han kan fortsætte i avlen igen fra 2022.


2021 er heldigvis også et år vi kan se tilbage på med nogle flotte sportslige resultater, særligt for vores yngre heste:

Fiorentina Ask e. Cornettino Ask blev årets bedste 2 års springbetonet hoppe.

Vicky Ask e. Todt Un Prince Ask blev året bedste springbetonet hoppe i DV

Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask vandt 4 års championatsfinalen og har fået højeste point på landsplan ved egnethedstesterne og dermed udtaget til Unghestechampionat i Herning 2022

Cassado Ask vandt 6 års championatsfinalerne og har generelt vist en særdeles flot udvikling hen over sommeren og efteråret. 

Evolution Ask var placeret i 5 års finalen ved Falsterbo Horse Show, i finalen ved UVM og så var han blot en enkelt bom på sidste spring omspringning fra at vinde 5 års championatsfinalen på Blue Hors, hvor han ellers lå i toppen med højeste stilkarakter.

 

Vi ønsker alle vores kunder, samarbejdspartnere og venner af stutteriet en glædelig jul og et godt nytår.< Tilbage