< Tilbage

Favorit Ask sønnen Fascination med ved OL i Tokyo! 01-08-2021 - 14:30

Danske Peter Flarup og den 10 årige vallak Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen) repræsentere Danmark ved OL i Tokyo i disse dage. Fasination kan allerede kalde sig Danmarksmester i Military og har også tidligere deltaget ved UVM som 6 og 7 års, men trods de flotte resultater er hesten endnu urutineret i forhold til hvad et OL-mesterskab byder på. inden springningen begynder, som er hestens force, ligger Peter og Fascination foreløbigt på en samlet 45. plads.

Flot præstation i dressuren

Den danske deltager Peter Flarup, 45 år, er særdeles erfaren med OL-deltagelse i Hongkong og deltagelse i fire WEG samt flere Europamesterskaber. Omvendt så er 10-årige Fascination e. Favorit Ask opdr. Jørn-Ove Jørgensen lagt mere uerfaren. Hestens mesterskabserfaring er kommet ved verdensmesterskaberne som 6 og 7 års, og med deltagelse i flere internationale konkurrencer, senest i Luhmühlen i juni i år, hvor de sluttede på en 18. plads.

Et stort set fejlfrit program, indbragte ham 33,7 strafpoints og altså en forbedring fra det 4-stjernede stævne i Luhmühlen i juni, hvor de opnåede 36,7 strafpoints.


Video fra dressurprogramment

 

Ærgerlige misforståelser kostede dyrt på terrænbanen

– Vi er selvfølgelig sindssygt skuffede lige nu, men om 2-3 måneder ser man helt sikkert anderledes på det. Det var jo ikke det her, jeg havde skruet næsen op efter, og det var selvfølgelig ikke det vi havde håbet på. Havde det været et almindeligt stævne, havde jeg muligvis også opgivet undervejs på banen, men det gør man jo ikke ved sådan et mesterskab her. Nu gælder det ridebanespringningen, og her har vi lidt at rette op på, forklarer Peter Flarup, som også fortæller, at det selvfølgelig også er stort, bare det at gennemføre ved et OL, selvom han havde håbet på mere.

– Vi havde egentlig nogle rigtig gode takter, og han starter rigtig godt ud. Den første fejl vi får, den sker simpelthen, fordi han trækker på et af de alternative spring. Der skulle jeg, i bagklogskabens lys, nok bare have ladet ham springe alternativet, men jeg havde lagt en plan, og den prøvede jeg at holde mig til, forklarer Peter, og fortsætter: 

– Det er jo et splitsekund det handler om, hvor man har mulighed for at reagere. Banen var virkelig intens, og selvom højden på forhindringerne ikke var uoverskueligt, så kommer der sindssygt mange fejl, på grund af banens udformning. Der var virkelig mange sving, og dermed mange steder, hvor man skal ride hesten op og ned i tempo. 

I mål kom ekvipagen dog, men med de strafpoint, der i dag blev samlet ind, har de nu 100,9 strafpoint, og er placeret som nr. 45. Under terrænspringningen var militaryhestene kørt ud til den flotte bane for en overnatning, således at de var tættere på banen, når de skulle i gang.


Video fra terrænspringningen

 

Vet-tjek og klar til springningen 

– Fascination er tilbage i den stald, han først stod i, og så har vi dyrlæge i morgen, inden springningen i morgen aften (lokal tid). Det bliver dejligt at skulle på springbanen, og han virker super frisk og helt tip-top, og selvom han i dag, kom til at hænge lidt på den forhindring, hvor vi fik det andet stop. 

 

Du kan følge med i start og resultatlister her

 

Vi ønsker Peter og Fascination alt held og lykke med den forrsatte deltagelse ved OL!


< Tilbage