< Tilbage

Glædelig Jul og Godt nytår! 18-12-2016 - 06:00

Julen nærmer sig og det samme gør afslutning på året 2016. Det har været et fantastisk år på Stutteri Ask med mange højdepunkter. Det er blevet til adskillige titler og sejre og særligt er det glædeligt at se en flot fremgang i avlen. 

Vi ønsker alle vore kunder, samarbejdspartnere og venner af stutteriet en rigtig glædelig jul, samt et godt nytår.

Vi glæder os til at møde Jer og evt. nye kunder i 2017.

Stutteri Ask er en hingstestation, men også en et stutteri der både avler og uddanner vores egne heste.

2016 har igen været et år hvor vores ønsker er gået i opfyldelse.

 

Ønsker du dig en hest der kan få dine ønsker til at gå i opfyldelse?

Vi har altid flere salgsheste af meget høj kvalitet i stalden. Du kan se et udpluk af vores salgsheste på vores salgsside her på hjemmesiden eller ringe til Søren Møller Nielsen, tlf: 29 44 83 89 (uddannede heste), Betina Møller Jensen, tlf: 21 22 79 65 (ungheste) eller Kaj Rosenlund  (uddannede/ungheste), tlf: 40 46 50 95 for mere information, også om heste vi ikke nødvendigvis har på hjemmesiden.

 

Vi er utrolig stolte af alle vores heste og avlshingste og kan fremhæve flere, der har været med til at få vores ønsker for 2016 til at gå i opfyldelse.

 

 

Højdepunker fra år 2016

Hingstekåring, præmiehingste og unghestechampionat

Et af året første højdepunkter var Hingstekåring i Herning, hvor de to unghingste Frontier Ask og Cyrano Ask gik i præmieringen. Favorit Ask vandt springningen ved Gallashow lørdag aften, Unita Ask vandt den store Grand Prix springning og Fendi Ask triumferede ved at vinde Unghestechampionatet.

 


Nye avlshingste

I 2016 er der blevet indkøbt 2 nye avlshingste nemlig den 4 årige Humberto Ask, e. Cornet Obolensky/Lazio, der kom til stutteriet i april måned og kort efter færdigkåret ved DV efterkåring. Humberto Ask har vundet championats kvalifikationen med 8,9 point og været populær blandt avlerne.

Vores nyeste indkøb er Kanango Ask e. Kannan/Quick Star. Han er i november måned blevet kåret i Holsten efter særdeles overbevisende springning og stiller til kåring i DV i 2017. 

 


Danmarksmesterskab

Vi skal mange år tilbage siden Danmarks Mesterskabstitlen sidst var på Stutteri Ask, nemlig tilbage til 1995, hvor Lone Kroman og Heide Ask vandt guld. Søren og Laramy Ask e. Lambrusco var meget tæt på sidste år i 2015, hvor de vandt sølv, men i år tog Søren endnu et skridt op af skamlen og vandt guld og dermed blev han Danmarks Mester 2016 med Velerne Ask

 


Eliteskue og Årets hopper 

Årets bedste 2 års spinghoppe blev vores smukke og meget velspringende Valentina Ask e. Ci Ci Senjor Ask.

Årets bedste 3 års springhoppe og tildelt guldmedalje, blev særdeles velspringende Charetta Ask e. Favorit Ask der også havde højeste afprøvning blandt springhestene, men "guldregnen" stoppede ikke her, idet der i finalen om at blive årets bedste 3 års hoppe var endnu en af vores hopper, nemlig Beezie Ask e. Cavall Ask. Den meget feminine hoppe fik ligeledes mange rosende ord med på vejen og tildelt Guldmedalje. Chinett Ask e. Ci Ci Senjor Ask fik Sølvmedalje og Verena Ask fik Bronze medalje

 


UVM i Zangersheide

To fem års heste; Fendi Ask og Chasseur Ask Z gik til finalen ved VM for ungheste. Fendi Ask blev yderligt placeret som nr. 12 i omspringning, hvilket også var det bedste resultat blandt alle de danske deltager.
Favorit Ask var desuden far til samtlige 5 års heste udtaget fra Dansk Varmblod.Championatsvinder/unghestechampionat

Sidste år vandt Fendi Ask DRF 4 års championats finale, i foråret vandt hun Unghestechampionatet og sluttet året af med at genvinde titlen som DRF championatsvinder denne gang for 5 års heste. Stald kammeraten Hiphop Ask lod sig ikke stå i skyggen og tog titlen som vinder af DRF 6 års championat.

 


Elitehingste

Carson AskCi Ci Senjor Ask og Favorit Ask er i år blevet tildelt Elitestatus i Dansk Varmblod. 

 


Materialeprøvevinder

Vores to ung hingste Frontier Ask e. Favorit Ask og Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask, der tidligere på året begge gik i præmieringen i Herning, har igen begge brilleret med flotte resultater. Cyrano Ask markerede sig som en suveræn vinder blandt springhestene med 870 point. Frontier Ask bestod prøven med 814,5 point og begge hingste er dermed klar til at stille til endelig kåring i Herning 2017. 

 


Longiens Global Champions Tour

Casall Ask er en imponerende sportshest og med Rolf-Göran Bengtson i sadlen er de næsten uovervindelige. 2016 blev også året hvor det lykkedes Rolf og Casall Ask at vinde finalen og den samlede stilling i LGCT. De har de seneste to år været placeret i top 3, men året 2016 var der hvor det hele lykkedes! 


Best Horse og Best Rider 

Casall Ask blev i december hædret til Den bedste hest i verden ved ClassHorseTV Global Awards Gala middag i Milano.

For at gøre aftenen komplet blev Rolf-Göran også udnævnt til Den bedste rytter i verden."Hverdagens" glæder 

Der gemmer sig mange flere højde punkter i året der er gået, med mange dejlige øjeblikke hjemme på Stutteriet. Blandt andet er 15 føl født i 2016, vi har haft velykket Åbenthus arrangement med C-stævne, Avleraften, Ask Open, Egnethedstest, kåringer og meget mere.  


 


Et fantastisk team

Bag de mange højdepunkter og flotte resultater står et fantastisk team af medarbejder på Stutteri Ask, som fortjener stor ros for deres indsats. Alle hænderne er betydningsfulde og en del af at muliggøre de mange flotte resultater! Vi har også stor opbakning af mange frivillige hjælper i forbindelse med vores arrangementer og også til dem skal lyde en stor ros og tak.< Tilbage