< Tilbage

Fidelio Ask udtaget til Hingstekåring 14-12-2016 - 18:18

Den flotte velspringende unghingst Fidelio Ask e. Favorit Ask/Ci Ci Senjor Ask er i dag, ved forbesigtigelsen på Vilhelmsborg, blevet udtaget til hingstekåring i Dansk Varmblod 2017.

Dommerne udtog 11 springbetonede hingste ved dagens forbesigtigelse på Vilhelmsborg og 6 springbetonede hingste i søndags på Vallensbæk ridecenter. 

Blandt de udtagende hingste er også en anden velspringende hingst efter Favorit Ask, nemlig Syvhøjegårds J.J. Flash. Hingsten deltog i august måned ved Stutteri Ask løsspringnings championat i forbindelse med Ask Open, hvor han dengang blev placeret som bedste 2 års hest. 

 

Fidelio Ask

Fidelio Ask er en særdeles interessant ung hingst, ud af en af vores allermest præstationsstærke hoppestammer. Han er en stor og ædel ung hingst med særdeles god balance, arbejdsindstilling og galop og vigtigst af alt som springhest springer han forsigtigt med overlegen kapacitet. Fidelio Ask blev allerede som føl fremvist for DV dommerne, hvor han blev bedste hingsteføl i region 3 og udtaget til eliteskuet.

 

Faren til Fidelio Ask er en af stutteriet pt. mest bemærkede hingste Favorit Ask, og det er ikke uden grund. Han var fløjhingst i 2010 far til fløjhingsten 2014 og 2015 adskille kårede hingste og en præmiehingt. Selv er han A-hest i springning med sejr i S springning i år ved Riders Cup stævnet og så er han far til en række ekstraordinære heste bl.a SRDH hoppen Fendi Ask, Årets hoppe GRDH hoppen Charetta Ask og mange mange flere. 

 

Moren er den 6 årige hoppe Filou Ask efter Ci Ci, hun er kåret i RDH, men er grundet en fold skade som helt ung er hun desværre ikke blevet uddannet i sporten. Men selv om hun ikke selv har sports resultater har hun adskillige søskende med ekstraordinære resultater. Hun er bl.a. helsøster til den 6 årige hoppe Fiona Ask, der har deltaget ved UVM som 5 års, været placeret ved unghestechampionatet og er B-hest i springning. Filou Ask er også søster til super talentet Fendi Ask e. Favorit Ask, der med sine blot 5 år har adskillige sejre på sit CV. Hun aflagde bedste afprøvningsresultat ved hoppekåringen og kåret i SRDH, hun er vinder af DRF's 4 og 5 års championats finale, samt Unghestechampionatsfinalen og så blev hun i år også placeret i finalen ved UVM i Zangersheide.  

 

Mormor Feline Ask har leveret adskillige topresultater med Søren i sadlen. De har været placeret ved DRFs Championats finaler, deltaget ved UVM i Zangersheide som 7 års og startet i op til 160 cm klasser og derved opnået S-status i springning.

Hun har mange sejre og placeringer i S springning, både nationalt såvel som internationalt, bl.a. sejrede de i efteråret 2015 ved CSI3* i S* i Wilkow i Polen, men er nu efter en imponerende sportskarriere blevet pensioneret og går som avlshoppe på Stutteri Ask

Hun er en lille hoppe på blot 162 cm, men springer med kapacitet, smidighed og forsigtighed ud over det sædvanlige.

Feline Ask er efter avlshingsten Carthago Z og en af stutteriets stamhopper Florence Ask e. Voltaire/Silvano/Normand.

 

Mormorsmor Florence Ask blev købt til Stutteri Ask i 1994, hvor hun gik internationalt Grand Prix 1.60m klasser med Lone Kroman og bl.a. placeret som nummer 3 i Grand Prix 1996 i Cavan (IRL).

 

< Tilbage