< Tilbage

Eminemt Eliteskue med mange højdepunkter31-08-2015 - 12:46

Springhesteavlen er ikke stor i Dansk Varmblod, men det er kvaliteten til gengæld.

Favorit Ask har igen i år markeret sin avlskraft med mange afkom ved Eliteskuet på Vilhelmsborg.

Et af højdepunkterne var to sølvmedaljehopper, samt det springbetonede hingsteføl Caiton Ravnes-Have, der har Favorit Ask som morfar, han fik titlen som årets bedste hingsteføl og efterfølgende solgt på eliteauktionen

Årets springbetonede og "gladeste" hoppe

Vi er meget stolte over at eje og have fremvist årets springbetonede hoppe 2015, kat. nr. 1 Guldmedaljehoppen Athena Ask e. Carmague/Crelido. Hun er en meget femin og en velfungende hoppe, der springer i en klasse for sig selv. Hun har også aflagt årets højste afprøvningsresultat, blandt både spring og dressurbetonet hopper, på hele 955 point med karakter 10 for teknik og kapaciet, 9,5 i galop af både testrytter og dommer samt 8 og 8,5 i ridelighed af henholdsvis dommer og testrytter hvilket gav hende titlen som årets gladeste hoppe, der er den hoppe med årets bedste afrpøvningsresultat. Sidste år blev denne titel også vundet at en hoppe fra Stutteri Ask, nemlig Fendi Ask e. Favorit Ask/Cartago 

 

Athena Ask er en hoppe vi har indkøbt til stutteriet sidste år fra opdrætterne Karen Lund og Kenneth Knudsen, Hvalsø.

Efter at have set hende til vores løsspringningschamionat i forbindelse med ASK OPEN 2014, hvor hun også den gang fik vindertitlen, fik vi interessen i at købe hende og er rigtig glade for dette var muligt. Hun er nu sat i fol med Zirocco Blue og forventes at fole til marts næste år. Herefter er planan at fremstille hende til Egenhedstest 2016.

 

 

Medaljehopper

Blandt medalje hopperne blev det til sølvmedalje til de to Favorit døtre Katalog nr. 5 Fabia Frej e. Favorit Ask/Carson Ask, ejet og opdr. af Georg Thinggaard samt kat. nr. 4 Feline II Ask e. Favorit Ask/Bøgegårdens Apollo ejet af Stutteri Ask opdr. Af Stutteri Bøgegården.

 

Cavall Ask var også far til en af årgangens 8 medaljeaspianter. Det var katalog nr. 2 Fanny Ask e. Cavall Ask/Cartago ejet og opdr. af Stutteri Ask, hun blev tildelt bronzemedalje. 

 

 

Spændende 2 års spring årgang.

Med i finalen for de to års hopper var 3 smukke hopper, her i blandt kat. nr. 100 Beezie Ask e. Cavall Ask/Clarimo Ask ejet og opdr. af Stutteri Ask. Hun sprang særdels velovervejet og udstråler et dejlig feminit præg og modtog ærespræmie.

  

 

Flotte føl

Et af højdepunkterne var det springbetonede hingsteføl Kat.nr. 213 Caiton Ravnes-Have, der har Favorit Ask som morfar. Opdrættet af Kirsten & Kjeld Christensen, Borup.  Han fik titlen som årets bedste hingsteføl og efterfølgende solgt på eliteauktionen "Ét tiltalende føl. Højtstillet, eminent galopbevægelse", var nogle af superlativerne fra dommerne.

 

Med i finalen for de springbetonede hingsteføl var 4 føl. Heri blandt vores eget hingsteføl Kat.nr. 210 Aristo Ask e. Arezzo VDL/Pytagoras, der fik tildelt ærespræmie. Et føl med virklig god galop og hingste udtryk og bestemt også et føl vi har store forventinger til i fremtiden.

 

 

 

Se resultaterne fra Eliteskuet her

 

 

< Tilbage