< Tilbage

Tak Quintero Ask!12-02-2014 - 08:40

I forbindelse med beslutningen om at Quintero Ask skal slutte sin tid i sporten nu, har Rolf skrevet lidt om hans fantastiske tid med ham


I sidste uge blev Rolf's superstjerne Quintero Ask pensioneret fra sporten ved Holstener forbundets hingst show.

Pensionering af 16 årige Quintero Ask, sker ikke på grund af hingstens sundhed, han er i fantastisk form - men på grund af Rolf's skade i sit lår. Quintero Ask bruger sin ryg utroligt meget når han springer, og hans store spring har tvunget Rolf at bruge sin krop på en måde, at hans benskade ikke kan klare det.


Quintero Ask har været en meget speciel hest for Rolf, og her er hans ord til hans succesfulde partner;


"Selvfølgelig er det trist at Quintero Ask må gå på pension nu, da jeg virkelig har brug for sådan en hest i stalden - men også fordi Quintero Ask er en virkelig speciel hest for mig. Han har gjort så mange store ting i løbet af de år, jeg har redet ham, og han var virkelig en hest, der kunne springe alt - han har gået VM, Grand Prix klasser, og han har gjort det fantastisk i Nations Cups.


Quintero Ask kom til os, da han var syv år gammel efter at være redet af Lars Bak Anderssen. Da Quintero var ung, var han lidt spooky, så jeg måtte bruge en smule mere ben på ham, og efter springene, var han altid glad og ville gerne bukke lidt i kådhed. Han blev en smule roligere i årenes løb, men hans legesyge side var altid "rundt om hjørnet".


Da han kom, var han en meget beslutsom herre, der ønskede at gøre tingene på sin egen måde. Og det har fulgt ham gennem hele hans karriere. Så jeg var nødt til at gå på kompromis med Quintero Ask - han måtte acceptere min måde, men jeg kunne aldrig kontrollere ham totalt. Men selv om han altid ønskede at gøre tingene på sin måde, var han meget ridebar og rar i det daglige arbejde. Quintero var også en meget fleksibel hest, han har aldrig haft problemer med afstandene mellem springene - ligemeget om der var kort eller langt.

Quintero Ask havde en meget unik måde at springe på, men han vil helst ikke røre bommene, og han kunne lave nogle spring, der var et helt mirakel. Nogle gange kunne jeg komme til et spring og tro at det ville han aldrig være i stand til at klare, men på en eller anden måde landede han på den anden side springet uden at vælte det.


Mine bedste minder med Quintero Ask, var da han vandt Mercedes Masters i Zürich foran No Mercy og Libertina. Et andet dejligt minde, var da han vandt Grand Prix i Falsterbo. Det år arenaen stod under vand, og vi var kun to der red fejlfrit, så vi delte sejren uden omspringningen. Et andet højdepunkt var, da Quintero Ask vandt Gucci by Gucci turen i Paris, i både 2010 og 2011.


Quintero Ask's personlighed er forbløffende. Han er sådan en sød hest og opfører sig ikke som en hingst. Jeg vil virkelig savne at have ham i min stald, fordi han virkelig er noget særligt! "

< Tilbage