< Tilbage

Forrygende FENDI ASK femte bedste i verden25-09-2017 - 15:51

Karen og Fendi Ask e. Favorit Ask/Carthago red sig ind på en fantastisk flot 5. plads i årets VM for 6 års heste i Zangersheide.

Der var ikke mindre end 261 af europas absolut bedste ungheste til start i klassen, som først og fremmest krævede at man red fejlfrit i de to første klasser torsdag og fredag, for at opnå en plads i finalen.

Det havde Karen og Fendi gjort, og de red også fejlfri i hovedspringningen i selve finalen, sammen med 19 andre.

Med 20 ekvipager i omspringningen, skulle der virkelig rides til, hvis man ville vinde. Der var to steder på banen, hvor man virkelig kunne satse og ride inden om og vinde tid, men det var heller ikke uden risiko.

Karen og Søren havde bestemt at der skulle rides i et godt tempo, men den sikre vej uden om (ikke mindste at hensyn til Karen og den kommende baby), og så håbe på det bedste. Det var et yderst fornuftigt valg, for Karen og Fendi passerede målstregen fejlfrit i tiden 44,35 sek. og sluttede hermed på en meget flot 5. plads.

Karen havde også kvallificeret 5 årige Le Hero Ask e. Le Champ Ask/Carson Ask/Gipsy D'Ask til finalen søndag.

Det blev desværre til en enkelt bom og en tidsfejl, og de sluttede dette års UVM med en placering som nr. 25, blandt de 228 ungheste der var til start i 5 års klassen.