< Tilbage

Nordisk dominans i Longines EEF Series17-05-2024 - 20:55

10 hold mødtes i dag i den danske afdeling af Longines EEF Series Nations Cup 2024, og det blev tre af de skandinaviske nationer der besatte de tre bedste placeringer. Norge sikrede sig sejren på deres hjemlands nationaldag.

En spændende dag ved denne uges internationale stævne på Stutteri Ask, Martofte er nået vejs ende. Dagens højdepunkt var den 145 cm høje Longines EEF Series Nations Cup, hvor 10 nationer kæmpede om sejren, og for nogles vedkommende om værdifulde point i EEF Series 2024. 


Efter en spændende anden runde, hvor spændingen blev bibeholdt til sidste rytter, og de små marginaler i sidste ende fik stor betydning, blev det Norge der trak det længste strå. Dermed var det ikke kun deres nations nationaldag, som de i dag kan fejre, men også sejren i nationsspringningen, som udløste 100 værdifulde point i EEF Series. På det norske hold red Pål Flam med Omonza D C, Therese Søhol Henriksen med Santos Z, Ingrid Gjelsten med VDL Edgar M og Geir Gulliksen med Oh la La van Overis. Teamet havde deres Chef d’Equipe Mikael Kolind med dem, og efter sejren udtalte han: 


“EEF Serien betyder rigtig meget for os som nation, og har stor betydning for særligt de nationer, da det er en god måde at komme ud og få noget erfaring i Nations Cup sammenhænge.” 


Andenpladsen gik til det svenske hold, som desværre mistede chancen for at kæmpe om sejren i en afgørende omspringning, da en enkelt bom faldt for teamets sidste rytter i den anden og afgørende runde. På det svenske hold red Emma Emanuelsson med Canbella Blue PS, Alice Tapper med Doge Dogelito, Marcus Westergren med Fellani de Liebri Z og Linda Heed med Laurien van Orshof. 

 

Det danske hjemmebanehold leverede mange gode runder i dagens Nations Cup, men det sidste held manglede i forhold til at ride med om sejren. Med to nulrunder i anden runde avancerede holdet i den samlede stilling, og sikrede sig dermed en flot tredjeplads på hjemmebane. Det danske hold bestod af hjemmebanerytter Søren Møller Rohde med Grace Ask, Rikke Andersen med Nordstrum 15, Caroline Rehoff Pedersen med Chaccball og Zascha Nygaard Lill med Primavera. Efter dagens præstation udtalte Zascha: 


“Det har været rigtig dejligt at ride Nations Cup på hjemmebane, det er altid lidt ekstra specielt. Jeg er rigtig glad for min egen præstation i dag, og min hest har sprunget helt fantastisk, og jeg er meget stolt af hende og hele teamet omkring os.”


Både Norge, Sverige og Danmark er en del af den nordlige region i EEF Series og dermed sikrede de sig i dag pointene til de tre bedste nationer i regionen. Foruden Danmark var Polen, Finland og Litauen til start fra den nordlige region. De øvrige deltagende hold tilhører andre regioner. 


Resultat fra dagens Nations Cup findes HER.

< Tilbage