< Tilbage

Ci CI Senjor Ask udnævnt til årets hingst i DV 2024!10-03-2024 - 21:27

Peder Hostrup Pedersens Vandrepokal blev som traditionen foreskriver givet til Årets Hingst - en hingst som har gjort sig bemærket som far til fremragende sportsheste – Ci Ci Senjor Ask

Der var Johnny Hansen fra avlsledelsen der udnævnte Årets hingst i Dansk Varmblod 2024 og i hans tale fremhævde han hans særdels gode sports afkom.

Årets Hingst Ci Ci Senjor Ask er ud af en særdeles stærk præstationsafstamning, og i avlen har han vist store bedrifter. Det var hingstens rytter i sporten Søren Møller Rohde, som red hingsten ind i hallen.

Ci Ci Senjor Ask er en særdeles betydningsfuld avlshingst, måske ikke den mest benyttede, men han har alligevel formået at lave ti medaljehopper tre elitehopper og 13 heste, der har deltaget ved verdensmesterskaberne for unge heste, samt to færdigkårde hingste Cyrano Ask og Casper Ask.

I 2023 havde Ci Ci Senjor Ask afkom et særdeles godt år med flere mesterskaber og ved EM var han repræsenteret af to afkom – en for Slovakiet og en for Sverige, der var med på det svenske guldhold.

Blomster, statuette og et maleri af hingsten blev overakt til hingstens ejer Kjeld Kirk Kristiansen af Dansk Varmblods formand, og det var talsmand for avlsledelsen i springning, Johnny Hansen, der begrundede valget af Årets Hingst. Med inde på banen var også Kaj Rosenlunds søn Frederik, som rider hingsten til daglig.

< Tilbage