< Tilbage

De bedste ved championatsfinalerne på Stutteri Ask vinder plads ved UVM 202323-02-2023 - 09:00

Dansk Varmblod bakker op om det nye koncept for championatsfinalerne i springning og det betyder at den bedst placerede 5-, 6- & 7-års DV-hest ved championatsfinalerne på Stutteri Ask vil vinde adgang til Verdensmesterskaberne for ungheste, som foregår i belgiske Lanaken på det store stutteri Domein Zangersheide. 

 

Championatsfesten stopper ikke her! Dansk Rideforbund har også mulighed for at uddele wildcards til ikke-DV-registrerede heste med danske ryttere. Disse wildcards vil nu blive præmier til de to bedste heste, som er registret i andre forbund. 

Hvert år repræsenteres Danmark med de bedste unge DV-heste ved UVM som udtages af DV’s Zangersheide udvalg.

Det nye championats koncept er blevet præsenteret for Zangersheide udvalget som bakker op og ønsker at bruge finalestævnet som en del af deres udtagelsesstrategi.
Zangersheide udvalget vil observere ved stævnet og herefter gøre deres endelige udtagelse af de bedste ungheste i hver årgang. Nyt er dog, at den bedste nu vil vinde direkte adgang igennem championatsfinalerne på Stutteri Ask!


Det nye koncept giver lige muligheder

Det nye koncept og ændringerne giver gode muligheder for alle deltagere. Der er begejstring at spore hos både landstræner Bo K. Møller, bestyrelsesmedlem i Dansk Varmblod Jens Hellmers og ikke mindst hos os på Stutteri Ask.

Jeg synes det er en god ide, og det er noget, jeg, sammen med Søren, har været med til at udtænke. Det skal motivere flere til at forsøge selv at ride sig til en plads. Med det nye koncept får alle en lige chance. Desuden har vi i rideforbundet wildcards til ikke-DV-registrerede heste med danske ryttere. Dem uddeler jeg, og jeg har aftalt med Søren, at to af de wildcards vi får pr. årgang, kan kvalificere sig selv. Det vil sige, at de to bedste heste, som ikke er DV-heste får wildcards” fortæller Bo K. Møller.

 

Også Jens Hellmers fra Dansk Varmblod er begejstret for de nye muligheder. Han fortæller: ”Det er nyt, at vi har muligheden for at se hestene i DRF’s championater, inden vi udtager dem. Hvilket er meget interessant og spændende for os. Det bliver også der, vi offentliggør de to hold, der bliver inviteret med til henholdsvis UVM i Zangersheide og UVM for hold i Valkenswaard”.

 


Udtagelse til UVM igennem DV’s Zangersheide udvalg

Ønsker du at komme i betragtning til at ride i Zangersheide skal der via Dansk Varmblolds hjemmeside tilmeldes med henblik på eventuel udtagelse. 

desuden er der som noget nyt Hold VM for unge heste i Holland, nærmere bestemt på Tops International Arena i Valkenswaard i Holland. Læs mere om dette på  Dansk Varmblolds hjemmeside

 

 


< Tilbage