DVE 1035 | SORTBRUN | F. 2005 | 175 CM

Diamant De Semilly Le Tot De Semilly Grand Veneur
Venue Du Tot
Venise Des Cresles Elf III
Miss Des Cresles
Ukase Ter Putte Darco Lugano Van La Roche
Ocoucha
Quinette Ter Putte Quidam De Revel
Lady Ter Putte

 Afstamning på Horsetelex Dansk resultatlisteFEI resultatlistePlayliste med videoer på Youtube


- En springhingst af international klasse!
- Elite, fløj og Årets hingst i Dansk Varmblod
- 901,5 point ved DV's 35 dages test.
- Far til fløjhingsten i Herning 2014, 2015, 2017 og 2018.
- Far til adskillige medaljehopper, bl.a. guldmedaljehoppen Charetta Ask og sølvmedaljehoppen Fendi Ask


Diamant De Semmily – Darco – Quidam de Revel.
Favorit Ask er nok den springhingst i Danmark der fører de bedste blodlinjer i sin afstamning, når der tales om præstationsavl. De første 3 hingste på hans stamtavle har deltaget ved enten EM, VM eller OL og har vundet adskillige Grand Prix sejre og World Cup-kvalifikationer.

Favorit Ask blev efter sin sejr ved 35-dages testen - med 901,5 point - og suveræne optræden ved hingstekåringen i Herning, udnævnt til en overlegen fløjhingst i holdet af 5-års og ældre springhingste.

Ved kåringen i Herning i 2010, var han hingsten alle talte om.
Bo Christoffersen's kommentar da Favorit Ask vandt springningen med karakteren 9,2 var:
"Han er kongen på denne bane."

Favorit Ask fik følgende kåringsbeskrivelse:
Springbetonet, højtstillet, stor og storrammet hingst af særdeles god type.
Almindeligt hoved, passende lang, velansat hals.
Lang, skrå skulder. Lang, velmarkeret manke. God albuefrihed.
Særdeles smidig overlinje. Langt, velformet og muskuløst kryds.
Passende føre og tørre lemmer. Bløde koder for, og rette koder bag. Velformede hove.
Særdeles god galop med god bæring og balance.

Kåringskarakter: 8-8-9-10 7-7 9 9

Ridehesten skrev: Det var et populært og naturligt valgt kåringskommissionen traf, da de satte den topmoderne Diamant de Semilly-søn Favorit Ask på fløjpladsen i det ældre springbetonede hold.
Han har fået et ti-tal for sin overlinie i sin kåringsbeskrivelse og blev af kåringskommssionen betegnet som en meget moderne hingst af spændende blodlinjer, stor, højtstillet og en hingst med en overlegen kapacitet.

Efter en travl bedækningssæson repræsenterede han også Dansk Varmblod ved UVM Zangersheide, hvor han i tre runder fik en enkelt tidsfejl, hvilket desværre ikke rakte til en finaleplads.

Favorit Asks helbror Elvis Ter Putte er kåret i Belgien og blev i 2008 placeret som nr. 2 i det Belgiske springchampionat for 4-års. Han går nu internationalt 160 cm. Deres mors mor Quinette Ter Putte har flere placeringer i 150 cm klasser.

Favorit Ask har adskillige afkom der har stået på fløjen ved diverse føl- og hoppeskuer.
Af hans første årgang til hingstekåring i DV i 2014 indtog French Match Ask fløjpladsen med bl.a. 9,5 for teknik og 10 for kapacitet.
Efterfølgende har han fået en præmiehingst i Tyskland.
I 2015 blev Frech Match Ask endnu engang fløjhingst - denne gang blandt de 4-års. Aagardens Chico Ask blev kåret med præmiering og den kårede søn Frodo Ask vandt i efteråret 2015 materialeprøven.

Ved hingstekåringen i 2016 fik Favorit Ask endnu en præmiehingst, nemlig Frontier Ask, der af dommerne fik fire 10-taller for henholdsvis teknik, kapacitet, galop og overlinie, og 9,5 for helhed.
Derudover havde Favorit Ask 7 afkom til start i Unghestechampionatet, og 5 af dem endte i top 10. Alle afkom fik af enten dommer eller fremmedrytter, karakter mellem 8,5 og 10 for springkapacitet.
Vinder af Championatet blev Fendi Ask e. Favorit Ask, der fik 10 i springkapacitet.

I 2017 blev Frontier Ask udnævnt til fløjhingsten og Fidelio Ask gik i præmieringen. Fidelio Ask vandt efterfølgende materialeprøven og gik på fløjen.

Nogle af Favorit Asks mest kendte afkom er sølvmedaljehoppen Fendi Ask, der har vundet DRF's 4, 5 og 6 års championatsfinalerne. Unghestechampionatet og været placeret i finalen ved UVM som både 5 og 6 års, og den velspringende First Choice HT, der har gået op til 150 cm fejlfrit med placering - senest under verdensmesterskaberne i Herning 2022.

Favorit Ask avler topmoderne springheste. Han lå i 2016 nr. 1 på DV eksteriør index og giver særlig forbedring på forpart, bagpart og ikke mindst overlinje. Hans afkom springer smidigt med stor kapacitet og meget høj ridelighed. Han videregiver også gode, store rammer og et super temperament.

I 2017 blev Favorit Ask udnævnt til Årets Hingst i Dansk Varmblod.

Favorit Ask er kåret i Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, Oldenburg og Oldenburg-International, Westfallen, Holsten og Hannoveraner Verband


WFFS status: Negativ


 Bedækningspris: 1. rate = kr. 3.500,- + moms. 2. rate = kr. 6.000,- + moms

 


 

Video af Favorit Ask


 

Billeder af Favorit Ask


 

Afkom efter Favorit Ask