DVE 1035 | SORT BRUN | F.2005 | 175 CM

Diamant De Semilly Le Tot De Semilly Grand Veneur
Venue Du Tot
Venise Des Cresles Elf III
Miss Des Cresles
Ukase Ter Putte Darco Lugano Van La Roche
Ocoucha
Quinette Ter Putte Quidam De Revel
Lady Ter Putte

 Afstamning på Horsetelex Dansk resultatlisteFEI resultatlistePlayliste med videoer på Youtube

- Elite, fløj og Årets hingst i Dansk Varmblod
- 901,5 point ved DV's 35 dages test.
- Far til fløjhingsten i Herning 2014, 2015, 2017 og 2018.
- En springhingst af international klasse!


Diamant De Semmily – Darco – Quidam de Revel.
Favorit Ask er vel nok den springhingst I Danmark, der fører de bedste blodlinier i sin afstamning, når der tales om præstationsavl. Alle tre hingste i hans afstamning har deltaget ved enten EM, VM eller OL og har vundet adskillige Grand Prix sejre og WC-kvalifikationer.

Favorit Ask blev efter sin sejr ved 35-dages testen - med 901,5 point - og suveræne optræden ved hingstekåringen i Herning, udnævnt til en overlegen fløjhingst i holdet af 5-års og ældre springhingste.

Ved kåringen i Herning i 2010, var han hingsten alle talte om.
Bo Christoffersen's kommentar da Favorit Ask vandt LA springningen med karakteren 9,2 var:
"Han er kongen på denne bane."

Og han fik følgende kåringsbeskrivelse:
Springbetonet højtstillet, stor og storrammet hingst af særdeles god type.
Almindeligt hoved, passende lang, velansat hals.
Lang, skrå skulder. Lang, velmarkeret manke. God albuefrihed.
Særdeles smidig overlinie. Langt, velformet og muskuløst kryds.
Passende føre og tørre lemmer. Bløde koder for, og rette koder bag. Velformede hove.
Særdeles god galop med god bæring og balance.

Kåringskarakter: 8-8-9-10 7-7 9 9

Ridehesten skrev: Det var et populært og naturligt valgt kåringskommissionen traf, da de satte den topmoderne Diamant de Semilly-søn Favorit Ask på fløjpladsen i det ældre springbetonede hold.
Han har fået et ti-tal for sin overlinie i sin kåringsbeskrivelse og blev af kåringskommssionen betegnet som en meget moderne hingst af spændende blodlinjer, stor, højtstillet og en hingst med en overlegen kapacitet.

Efter en travl bedækningssæson repræsenterede han også Dansk Varmblod ved UVM Zangersheide, hvor han i tre runder fik en enkelt tidsfejl, hvilket desværre ikke rakte til en finaleplads.

Favorit Ask har en helbror, Elvis Ter Putte der er kåret i Belgien og i 2008 blev han nr. 2 i det Belgiske springchampionat for 4-års og går nu internationalt 160 cm. Bedstemoderen, Quinette Ter Putte har flere placeringer i 150 cm klasser.

Favorit Ask har adskillige afkom der har stået på fløjen ved diverse føl- og hoppeskuer.
Af hans første årgang til hingstekåring i DV i 2014, indtog French Match Ask fløjpladsen med bl.a. 9,5 for teknik og 10 for kapacitet.
Efterfølgende har han fået en præmiehingst i Tyskland.
I 2015 blev Frech Match Ask endnu engang fløjhingst denne gang i 4 års holdet. Aagardens Chico Ask blev kåret med præmiering og den kårede søn Frodo Ask vandt i efteråret 2015 materialeprøven.

Ved hingstekåringen i 2016 fik Favorit Ask endnu en præmiehingst, nemlig Frontier Ask, der af dommerne fik fire 10-taller for henholdsvis teknik, kapacitet, galop og overlinie, og 9,5 for helhed.
Derudover havde Favorit Ask 7 afkom til start i Unghestechampionatet, og 5 af dem endte i top 10. Alle afkom fik af enten dommer eller fremmedrytter, karakter mellem 8,5 og 10 for springkapacitet.
Vinder af Championatet blev Fendi Ask e. Favorit Ask, der fik 10 i springkapacitet.

I 2017 blev Frontier Ask udnævnt til fløjhingsten og Fidelio Ask gik i præmieringen. Fidelio Ask vandt efterfølgende materialeprøven og gik på fløjen.

Hans vel nok meste kendte afkom er sølvmedalje hoppen Fendi Ask, der har vundet DRF's 4, 5 og 6 års championatsfinalerne. Unghestechampionatet og været placeret i finalen ved UVM som både 5 og 6 års.

Favorit Ask avler top moderne springheste, han ligger i 2016 nr. 1 på DV eksteriør index og giver særlig forbedring på forpart, bagpart og ikke mindst overline. Hans afkom springer smidig med stor kapacitet og meget høj ridelighed. Enkelte afkom bliver lidt højere end gennemsnittet, men flertallet ligger inden for normalt stangmål.

I 2017 blev Favorit Ask Årets Hingst i Dansk Varmblod.

Favorit Ask er kåret i Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, Oldenburg og Oldenburg-International, Westfallen, Holsten og Hannoveraner Verband


WFFS status: Negativ


 Bedækningspris: 1. rate = kr. 3.000,- + moms. 2. rate = kr. 6.000,- + moms

 


 

Video af Favorit Ask


 

Billeder af Favorit Ask


 

Afkom efter Favorit Ask