DVE 497 | SKIMMEL | F. 1990 | DØD 2018 | 167 CM

Cor de la Bryére Rantzau XX Foxlight XX
Rancune XX
Quenotte Luriso
Vestale
Birte II Landgraf I Ladykiller XX
Warthburg
U-Capitola Capitano
Folia

 Afstamning på Horsetelex Dansk resultatlisteFEI resultatlistePlayliste med videoer på Youtube

- Elitehingst med internationale sejre
- Årets Hingst 2008 i Dansk Varmblod
- A-hingst i Svensk Varmblod
- Flere afkom i international sport


Da Casir Ask var aktiv i sporten var han den mest vindende avlshingst i Danmark med adskillige internationale sejre og placeringer.

Casir Ask er ud af en af de mest betydningsfulde hoppestammer i den tyske holsteneravl, stamme 173, som stadig giver topheste hos Casirs avler, Harm Thormählen.

Casirs mor Birte II, e. Landgraf I og hoppen U Capitola er helsøster til hingstene Capitol I, II og III. Birte II er ligeledes mor til Quite Easy I og II. Quite Easy I kender vi fra en enkelt sæson i Danmark inden han gik til Sverige, hvor han efterfølgende har haft stor succes.

Casir Asks mormor, U Capitola, er mor til de kårede hingste Cevin, Landcapitol, Lord Capitol og Quite Capitol. Oldemor Folia er udover Capitol I, II og III også mor til Latus I og II og Cellebrio.

Stammoderen Vase var mor til ikke mindre end 6 kårede hingste, deriblandt Vaseline/Gianni Govoni, der gik international ridebanespringning.

En af de ting, der gør Casir Ask interessant for den danske avl er kombinationen Cor de la Bryére/Landgraf I, og det tætte slægtskab med Capitol I. Disse tre er blandt de førende springhesteproducenter i verden.
I Casir Asks afstamning findes verdenshingste som Rantzau xx, Furioso xx, Ladykiller xx, Anblick xx, Cottage Son xx, Manometer xx og Ramzes AA.

Dette viser, at der i Casir Ask findes det nødvendige forædlerblod og præstationsblod, gennemavlet i mange generationer.

Efter et enkelt år på andenpladsen på den totale indeksliste i springning, har Casir Ask indtaget første pladsen flere år i træk.

I sporten har Casir Ask flere afkom der gør sig gældende. Caput, Broholms Apollo, Lacome Ask, Lundgårdens Cashmear, Alera, Christopher Ask, Hygum's Isopaya, Celebration F. Damgaard, Capri Sun og Cousteau for blot at nævne nogle af dem.
I Sverige har hesten Caral vundet bronze ved indendørs svensk mesterskab, samt blevet placeret som nummer 7 i World Cup-kvalifikationen i Göteborg.
I Danmark er der i 2015 registret 3 S-heste, 14 A-heste og 34 B-heste i springning samt 1 A-hest og 5 B-heste i dressur efter Casir Ask.

Casir Ask laver store, ædle føl med gode gangarter og han nedarver sit enestående temperament til sine afkom.

Hans afkom er meget efterspurgte blandt rytterne, da de er ridelige og springer forsigtigt med god kapacitet.
Casir Ask er far til tre kårede hingste og adskillige medalje og elitehopper.


Casir Ask er kåret i Dansk Varmblod og Svensk Varmblod.

WFFS status: Ukendt/Ej testetKun frostsæd
Bedækningspris: 1. rate = kr. 3.000,- + moms. 2. rate = kr. 3.000,- + moms

 


 

Video af Casir Ask


 

Billeder af Casir Ask


 

Afkom efter Casir Ask

Lundgårdens Cashmear 
efter Casir AskLundgårdens Cashmear
efter Casir Ask
Christopher Ask
efter Casir AskChristopher Ask
efter Casir Ask
Hygum's Isopaya
efter Casir AskHygum's Isopaya
efter Casir Ask
Lacome Ask
efter Casir Ask.
Lacome Ask
efter Casir Ask.