DVH 1244 | SKIMMEL | F. 2014 | 170 CM

Action-Breaker Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Jarme VT Steentje Lys De Darmen
Freja
Camilla Z Calvados Z Chellano Z
Cassandra Z
Sandro's Girl Z Sandro Boy
Caroline Z

 Afstamning på HorsetelexDansk resultatlisteFEI resultatlistePlayliste med videoer på Youtube


- Vinder af DRFs championats kvalifikation med 8,8 2020
- Finalist i Zangersheide ved UVM i 2019
- Nr. 5 i Falsterbo 5 års finale 2019
- Præmiehingst i Dansk Varmblod 2017
- Nr. 2 ved DV's 35-dages test med 843,5 point
- Far til Årets springbetonet hoppeføl 2018, Carina Ask og årets springbetonet hingsteføl 2019 Ain't He Special DWB


I 2017 blev han præmiehingst i 3-års holdet og kåret med 9 i helhed. Ved Materialeprøven imponerede han igen dommerne og fik bl.a. 9 for ridelighed og kapacitet af testrytteren

Kåringsbeskrivelse: Springbetonet, Højtstillet, storrammet, harmonisk hingst af særdeles god type og med godt kønspræg. Kønt hoved. Passende lang, velformet hals. Lang, markeret manke. Lang, skrå skulder. God albuefrihed. God overlinie. Lidt lang lænd. Middellangt, velformet kryds med god lårmuskulatur. Lemmerne passende føre og tørre. Velformede hove. Velbalanceret og rummelig galop. Springer velovervejet med godt overblik. Særdeles stor kapacitet med kraftfuldt afsæt.

Kåringskarakterer: 9-8-8-8,5-8-8-8-9-8,5-8,5

Action Man er ud af samme hoppestamme som bl.a. Dimitri Z såvel som de internationale topheste Harley VDL, Hopes Are High Z og Cevin Z.
Tipoldemoderen Larthago gik selv i international sport i op til firestjernede Grand Prix'er og er efterfølgende bl.a. blevet mor til Dimtri (UVM finale 6-års) og den meget efterspurgte hingst Harley VDL som bl.a. opnåede internationale Grand Prix-placeringer og sejre på op til femstjernet niveau.

Larthago er også mor til de kårede hingste Cevin Z og Casago Z som i 2016 solgtes til den italienske landsholdsrytter Piergiorgio Bucci.
En yderligere søn af Larthago er hingsten Soren Z e. Sandro Boy som har debuteret i 160cm Grand Prix og World Cup bare hhv. 8 og 9 år gammel.
Larthago er også mormor til de kårede hingste Arizona Z, Cameron Z og Castellani Z.
Larthagos mor, hoppen Daisy IV e. Caletto I er også mormor til hingsten Caritano Z der bl.a. er far til Christian Ahlmanns Caribis Z med hvem han bl.a. har vundet Hong Kong Masters (5* Grand Prix).

Mor Camilla Z er i 2017 som 7 år taget ud af sporten og helliget til avlen, men i 2016 havde hun som 6-årig flere sejre og placeringer i 130cm klasser.
Mormor Sandro Girl Z's første afkom går 140 cm internationalt

Faderen er Action-Breaker (e. Heartbreaker/Lys de Darmen) som under spanske Sergio Alvarez Moya bl.a. har en 3. plads i Aachen GP, 2. i GCT Cannes og utallige andre topplaceringer i 4- og 5-stjernede Grand Prix'er, World Cups og Nations Cups på resultatlisten.
Action-Breaker var også en del af det spanske hold ved VM i både Kentucky 2010 og Normandiet 2014.
Med sine 176cm stangmål hører Action-Breaker til de største sønner af den legendariske Hearbreaker.
Action-Breaker er i øvrigt helbror til Quasimido van de Molendreef som er far til Scott Brash' Hello Sanctos.

Morfar Calvados Z døde desværre alt for tidligt i 2010, blot 9 år gammel og få timer efter at have leveret en fejlfri hovedrunde i den femstjernede Grand Prix i Oslo. Dagen forinden havde han et enkelt nedslag i sin første World Cup under Christian Ahlmann.
Inden da havde Calvados Z vist takter der med rette gjorde ham til en af tidens største sportslige håb, bl.a. med en sejr i Pforzheim Grand Prix og flere placeringer i andre Grand Prix'er.
5-årig vandt Calvados Z verdensmesterskabet for unge heste på Zangersheide.

Oldefaderen Sandro Boy er World Cup finale-vinder i Kuala Lumpur og en af det seneste årtis mest vindende heste.
I sin karriere har han indsprunget mere end 1,2 mio. Euro under Marcus Ehning.

Tipoldefaderen er endnu en tophingst der gik alt for tidligt bort: Chellano.
Selv i international sport men vigtigere endnu, særdeles indflydelsesrig i avlen med afkom som Chili RZ, Calvados Z, Chamberlain Z, Challenge van de Begijnakker, Vivaldi du Seigneur og HH Carlos Z for at nævne nogle få.

Tiptipoldefaderen Carthago afrunder afstamningen med endnu en tophingst der har bevist sit værd i både avl og sport. OL-deltager i 2000 under Jos Lansink og mange Grand Prix-placeringer på CV'et.
Dog endnu mere betydningsfuld i avlen, hvor hans sønner og døtre den dag i dag er blandt de mest eftertragtede i både avl og sport.

Action Man Ask Z er kåret i Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, Oldenburg-International, Zangersheide, Westfallen, Holsten og Hannoveraner Verband

WFFS status: Negativ

  Bedækningspris: 1. rate = kr. 3.000,- + moms. 2. rate = kr. 6.000,- + moms

 


 

Video af Action Man Ask Z


 

Billeder af Action Man Ask Z


 

Afkom efter Action Man Ask Z

Action Man Ask Z selv som føl