<

Belgier bedst i Grand Prix – tre danskere i top-519-05-2024 - 16:12

En spændende 3-stjernet Grand Prix afviklet på en 155 cm høj bane, var i dag med til at afslutte et godt stævne. Det blev belgiske Aaron Tijskens der tog sejren, mens hjemmebanerytter Søren Møller Rohde fulgte trop som den eneste anden der red fejlfrit i både hovedrunde og omspringning. 

47 ekvipager mødtes i dag i den højeste konkurrence ved Longines EEF Series stævnet hos Stutteri Ask, Martofte, og blot tre af disse formåede at ride fejlfrit og sikre sig en plads i den afgørende omspringning. 

 

Blandt ekvipagerne i omspringningen, var to danske ryttere, men i sidste ende blev det den ene udenlandske rytter der sikrede sig sejren. Med en hurtig og fejlfri omspringning kunne unge Aaron Tijskens lade sig fejre som vinder af Stutteri Ask Grand Prix. Han red den 12-årige Hurricane. 

 

Til stor begejstring for publikum, lykkedes det danske Søren Møller Rohde, som er chefberider på Stutteri Ask, at ride sig i omspringningen på hjemmebane. Med en fejlfri omspringning sikrede han sig sammen med hoppen Grace Ask andenpladsen. 

 

På tredjepladsen blev det, det danske stortalent Caroline Rehoff Pedersen, som med hesten Chacball leverede den første fejlfrie runde i hovedrunden. I omspringningen blev det til et enkelt nedslag, og ekvipagen sluttede derfor som nr. 3. 

 

De to øvrige placeringer i top-5 blev besat af ekvipager som red fejlfrit på forhindringen, men som ikke helt formåede at holde sig indenfor fejlfri tid. Bedst af det var Zascha Nygaard Lill med Conterno-Blue PS, som var blot 0,79 sekunder fra at ride fejlfrit. Hun tog derfor fjerdepladsen. 

 

Femtepladsen gik til tyske Max Haunhorst med Jack v’t Plutoniahof, som havde to tidsfejl i hovedrunden. 

 

Finsk sejr i 1-stjernet Grand Prix
Stævnet sluttede med den 140 cm høje 1-stjernede Grand Prix, hvor det blev finske Petra Heikkinen der tog sejren i sadlen på Hurby. 

 

På andenpladsen blev det danske Tina Lund med Gotcha, mens endnu en dansker besatte tredjepladsen, nemlig Theodor Linde med Talinka de Quelennec Z. 

 

Glad arrangørteam

Det er det første internationale stævne som arrangørerne på Stutteri Ask afholder, og de er rigtig glade for de positive tilkendegivelser, de har mødt igennem dagene. 

”Vi er meget glade for, at ryttere med flere, har meldt så positivt tilbage, og vi er stolte af, at det er lykkedes at komme i mål med dette stævne. Det skyldes i høj grad vores gode ansatte og frivillige, som alle er villige til at ligge de ekstra kræfter der skal til. Vi glæder os til igen i fremtiden at kunne holde denne typer stævner, og håber at se mange af de ryttere, der besøgte os i denne uge i fremtiden”, fortæller Betina Møller Jensen fra Stutteri Ask. 

 

Se alle resultater fra stævnet HER.

Se flere nyheder <