<

Action Man Ask har opnået elitestatus! 04-11-2023 - 09:52

Det er med stolthed at vi kan fortælle at vores avlshingst Action Man Ask Z netop har fået tildelt Elitestatus i Dansk Varmblod på baggrund af sine ekstraordinære konkurrenceresultater på højeste internationale niveau.  

Med tildelingen af Elitestatus komme han dermed i selskab med staldens tre ældre herre Todt Un Prince Ask, Favorit Ask og Ci Ci Senjor Ask samt de nu afdøde hingste; Carson Ask, Lambrusco Ask og Casir Ask, der blev tildelt statussen i henholdsvis 2016, 2009 og 2004.
Casir Ask og Favorit Ask har yderlig fået titlen som Året hingst i Dansk Varmblod i 2008 og 2017

Hvad kræver det at blive Elitehingst? 

Avlsledelsen kan på et hvilket som helst aldersniveau udnævne hingste til Elitehingste. Hingsten skal opfylde mindst 4 af nedenstående grundlæggende krav. Hvis hingsten ikke opfylder punkt 2, skal punkt 6 være opfyldt. Kun Dansk Varmblods registrerede afkom kan indgå i udnævnelsen. I særlige tilfælde kan en hingst udnævnes til Elitehingst alene på baggrund af pkt. 1, såfremt den har opnået helt ekstraordinære konkurrenceresultater på højeste internationale niveau.

1. Hingsten har udvist god egenpræstation i sport, og mindst opnået status svarende til A-hest.

2. Dressurhingste: Mindst 30 stk. afkom er fremstillet og bedømt i Dansk Varmblod. Minimum 50% af det bedømte afkom er kåret til DH eller udtaget til hingstekåring. Springhingste: Mindst 10 stk. afkom er fremstillet og bedømt i Dansk Varmblod. Minimum 50% af det bedømte afkom er kåret til DH eller udtaget til hingstekåring.

3. Hingsten har flere Dansk Varmblod registrerede afkom, der har opnået markante resultater i konkurrence eller ved afprøvninger (f.eks. et højt sadelkåringsresultat, placeringer ved Unghestechampionat eller DRF finale, deltagelse ved UVM m.v.).

4. Hingsten har et dansk dressur- eller springindeks på min. 120, som indikerer, at hingsten er blandt de 16% bedste i Dansk Varmblod.

5. Dressurhingste har mindst 5 Dansk Varmblods registrerede afkom, der har kvalificeret sig til finalen ved DRF's championat. Springhingste har mindst 3 Dansk Varmblod registrerede afkom, der har kvalificeret sig til finalen ved DRF´s championat.

6. Hingsten har flere stykker afkom med status svarende til min. A-hest.

 

Action Man Ask Z

Action Man Ask er S hest i springning og har trods hans unge alder på blot 9 år allerede flere grand prix placeringer i op til 150 cm. 

12 hopper efter ham er fremstillet til kåring, heraf er 2 kåret i BRDH, 7 RDH, 1 RDS og 2 DS samt 3 hingste udtaget til hingstekåring (alle tre færdigkåret). Hans ældste afkom er pt. 5 år. 7 afkom deltog ved championatsfinalerne 2023 og Armarni K var bl.a. med i finalen ved Falsterbo Horse Show og repræsenterede ligeledes Danmark ved UVM i Zangersheide i år.  

 

Se flere nyheder <