< Tilbage

Favorit Ask topper eksteriørindexet i Dansk Varmblod19-02-2016 - 16:58

Ingen tvivl om at Favorit Ask er en fantatisk avlshingst, der kan præstere avlsfremgang.

De nye indextal viser Favorit Ask går ind foran dressurhingste som Blue Hors Rosoff, Fürstenball, Blue Hors Zack med flere, med et samlet eksteriørindex på 141, med særlig forbering på forpart og bagpart der henholsvis har index 154 og 159.

 

Også avlshingstene Lambrusco Ask, Carson Ask og Casir Ask ligger højt på de nye eksteriør- og springindex.

 

Se mere om vores avlshingste her

Indekstallene udtrykker hestens forventede avlsværdi i forhold til de øvrige heste i forbundet. Et indekstal på 100 svarer til Dansk Varmblods gennemsnitlige kvalitet. Er indekstallet over 120, er hesten blandt de 16% bedste avlsdyr og forventes dermed at kunne tilføre den største avlsfremgang til forbundet.

 

Læs mere om hvad indextal er her

 

 

 

Eksteriørindextallene

Favorit Ask ligger nr. 1 foran dressurhingste som Blue Hors Rosoff, Fürstenball, Blue Hors Zack med flere, med et samlet eksteriørindex på 141, med særlig forbering på forpart og bagpart, der henholsvis har index 154 og 159.

 

Ci Ci Senjor Ask Ask er 3. bedste hingst med springafstamning med et samlet eksteriørindex på 129, mens Lambruusco Ask følger tæt efter med 128. Carson Ask har et samlet index på 122 og Casir Ask 121.

 

Avlshingstene Quarz Ask og Cornettino Ask fremgår endnu ikke at listerne, da de endnu ikke har nok bedømte afkom at basere indextallene på.   

 

 

Se eksteriørindextallene for hingste i Dansk Varmblod her

 

 

 

Springindextallene 

Favorit Ask har endnu kun fået udregnet Unghesteindextal og har derfor ikke en total på springindexlisten, men det tegner positiv med et unghesteindex på 128 baseret på 22 afkom.

Det samme er gældende for Ci Ci Senjor Ask der også imponere med et Unghesteindex på 138 baseret på 15 afkom.

 

Casir Ask har i adskillige år ligget nr. 1 på Dansk Varmblods springindex liste, men må se sig slået af lidt yngre hingste og med et index på total 137 ligger han stadig på en flot 5. plads.

 

Lambrusco Ask har en samlet index på 118 og Carson Ask på 114. Avlshingstene Quarz Ask og Cornettino Ask fremgår endnu ikke at listerne, da de endnu ikke har nok bedømte afkom at basere indextallene på.   

 

 

Se springindextallene her


 

< Tilbage