< Tilbage

Video fra Clinicen i Göteborg12-04-2016 - 09:42

Den 24. marts afholdte Stutteri Ask clinic med Rolf-Göran Bengtsson, Maria Gretzer, Niklas Jonsson og Lena Zeiloth.

Det var et flot fremmødt svensk publikum i den store Scandinavium Arena i Göteborg, hvor der også i påsken blev afholdt World Cup finaler i både dressur og springning.  

Under clinicen fremviste Søren og Karen de tre avlshingste Cornettino Ask, Ci Ci Senjor Ask og Favorit Ask, samt afkom efter de to sidst nævnte. Også Rikke Tingholm var taget med til Sverige for at fremvise hendes meget flotte og velspringende vallak efter Favorit Ask/Carson Ask, der bestemt også faldt i panelets smag og de blev placeret som nr. 4 ved Unghestechampionatet i Herning. 

 

Rytterne opvarmede hestene på enkelte spring og sprang herefter en mindre bane, hvor særligt Rolf-Göran kommenterede på hestene og hvordan rytterne fik det optimale frem i dem. 

 

Rolf-Göran Bengtsson understregede, at:
- Ridbarheden er afgørende. Alle disse unge heste er veluddannede og godt redet. Det ses tydligt at rytterne kan præsentere forhindringerne på en måde, så hestene nemt kan komme op fra jorden.
Niklas Jonsson og Maria Gretzer påpegede, at de kan lide den afslappede hest, hvor rytterne kan sætte spændingen, de ønskede.
Alle hestene både avlshingstene og de unge afkom tog det store stadion med tilskuerne og bifald med ophøjet ro.

Sidste hest på banen var vinderen af Unghestechampionatet i Herning, nemlig Fendi Ask. Hun blev flot fremvist af sin vanlige rytter Karen Rohde, men efter opvarmningsspringene forespurgte Rolf-Göran selv, at prøve en ridetur på den meget lovende 5 års hoppe efter Favorit Ask. Han kom i sadelen, og også med Rolf-Göran viste Fendi Ask overlegnhed, med de kvaliteter som palenet ønskede sig til en hest for fremtiden.

 

Du kan gense Clinicen her:

< Tilbage