< Tilbage

Cornettino Ask bedst i Scandinavian Open finalen for 5 års - NU MED VIDEO11-07-2015 - 17:17

Hele 20 ryttere mødtes i omspringning i Scandinavian Open 5 års finalen ved Falsterbo Horseshow, hvor der er 85.000 svenske kroner til vinderen. Heraf var de fire danske, Karen og Cornettino Ask sluttede som bedste danske ekivipage på 9. pladsen.

Der har været helt overvældende mange 5-årige heste, der har gået to 0-runder i kvalifikationerne i år. Det betød, at finalen måtte deles, den ene del blev afviklet til middag, den anden del efter FEI Nations Cup, der jo ikke kan rykkes af hensyn til tv-transmissionen.

Cornettino Ask sprang endnu en gang fejlfrit og meget velovervejet på de 125 cm store forhindringer i 5 års finalen.

Championatet bliver afholdt over to kvalifikationsrunder, hvor alle fejlfrie ekvipager går videre til finalen, som bliver afholdt på den inponerende store græsbane med store tribuner og stande rundt om banen. I kvalifikationsrunden var 165 startende og 41 gik videre til finaeln efter to fejlfrie kvalifikationer.

Championatet stiller store krav til hestens ridbarhed idet de to kvalifikationsrunder og finalen bliver afholdt på 3 forskellige baner, så hesten skal være fuldt koncenteret omkring rytteren og ikke omgivelserne.

Søren deltog ligeledes i finalen på Hiphop Ask efter Ci Ci Senjor Ask efter to fejlfrie kvalifikationsrunder, men måtte desvære inkassere et let nedslag i finalens hovedrunde og kom dermed ikke med i omspringningen. De sluttede på en samlede 25. plads.