< Tilbage

Succesfuld Åbent Hus, C-stævne og Hingstefremvisning - se video fra dagen18-04-2016 - 08:27

Der var fyldt godt op på tilskuerpladserne til vort årlige Åbent hus arrangement som var bedre besøgt end nogensinde før.

Under hingstefremvisningen blev der også løftet sløret for en helt ny nyhed, nemlig købet af en ny og meget spændende 4 års hingst efter Cornet Obolensky.

Hingstefremvisning

Årets hingstefremvisning blev en smule forsinket grundet de mange starter i stævnets første klasser men ca. kl. 14:30 bød stutteriets chefberider Søren Møller Nielsen velkommen til de mange fremmødte mennesker. Hallen var mere fuld end nogenside før og vi måtte også for første gang tage noget af ridebanen i brug til publikum for at alle kunne få udsyn.  

 

Den 3 årige præmiehingst Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask var første hest i showet. Hingsten blev mønstret et par omgange med sit præmiebånd fra Herning og kom hurtigt ud igen, da han senere skulle vises under rytter.

 

Stutteriet smukke avlshingst Cornettino Ask viste som sædvanligt sit fantastiske overblik og ridbarhed under sin dygtige rytter berider Karen Rohde. Han blev efterfulgt af to afkom, nemlig 2 årige Hally Girl (mf. Carson Ask) ejet og avlet af Iben Høi og Jan Johansen samt føllet Cornet Senjor Ask (mf. Ci Ci Senjor Ask). Som speaker Flemming Schulz sagde er det spændende at se hingsten selv, men endnu mere spændende og se hvad hingsten giver videre til sit afkom. Cornettino Ask's ældste årgang er nu 2 år og der er ingen tvivl om han avler meget smukke, velgående heste med en rigtig flot type. Det bliver meget spændende at følge dem om et par år når de får lov til at vise sig under rytter.

 

Stutteriets populære hingst Favorit Ask demonstrede også selv sin store kapacitet på de store spring med Søren Møller Nielsen i sadlen, og også han havde afkom med. Favorit Ask's ældste årgang er nu fem år og har markeret sig særdels positivt i championaterne. Vi havde også inviteret to heste efter ham, nemlig Wi Fabregás (mf. Carson Ask) redet af Rikke Tingholm, avlet af Gine Wichmann Larsen og Martin Theil, og Favorit Julius (mf. Julius) redet og avlet af Mathias Sørensen.

 

Føllet Luna Ask (mf. Lambrusco Ask) var på banen sammen med sin rugemor, og som afrunding på Favorit Ask's afkom blev Florett Ask (mf. Caretino) fremvist på spring af Karen Rohde. Florett Ask vandt Egnethedstesten med landets højeste gennemsnit nemlig 950 point og desunden er han helbror til den nykårede præmiehingst Frontier Ask, som ikke blev fremvist da han er udstationeret i Sverige på Ekulunda Stuteri. Vi ville også rigtig gerne have fremvist vinderen af sidste års 4 års championatsfinale og det netop overstået Unghestechampionat Fendi Ask (mf. Cartago), men da hendes rytter Karen Rohde var fuldt booket med 4 andre heste der skulle fremvises på den time showet var sat til måtte publikum "nøjes" med at klappe hende i stalden. 

 

Mange avler bruger flittigt vores hingste og har stor succes med deres afkom efter disse, så vi havde lavet en lykønskning til avlerne, hvor Kaj Rosenlund overrakte en flot buket fra Langeskov planteskole samt et flot billede af deres afkom. De hædrede avlere var i år:  

Afkom efter Favorit Ask

Avler: Gine Wichmann Larsen og Martin Theil, afkom Wi Fabregás

Avler: Mathias Bernt Sørensen, afkom Favorit Julius 

Avler: Karen Lund og Kenneth Knudsen, afkom Søbjærgs Figaro

Avler: Søren Finneman, afkom Brisbane

 

Afkom efter Ci Ci Senjor Ask

Avler: Mikael Hansen & Anne-Marie Grubbe, afkom HipHop Ask

Avler: Niels Osterland, afkom Syvhøjegårds Eyecatcher 

Avler: Joan Arler og Peter Børsen, afkom Che Che Lox

 

Afkom efter Lambrusco Ask

Avler: Berit Simonsen, afkom Libak’s Lamentos

   

Stutteriets ældste herre nyder stadig at blive fremvist for publikum. Betina Rosenlund fremviste igen i år Casir Ask for lange liner og det er tydeligt hvordan den gamle hingst stadig stråler når han kommer på banen.

 

Den 8 årige hoppe Lonni Ask efter Lambrusco Ask og Casir Ask blev også fremvist over høje forhindringer af Karen Rohde. Lonni Ask var desuden mor til Favorit føllet Luna Ask der tidligere var på banen i showet.

 

I år var det den smukke avlshingst Ci Ci Senjor Ask der afluttet showet med demonostration af sin enorme kapacitet, men inden han selv kom på banen fik vi et syn på hans meget lovende afkom. Den 6 årige hoppe Fiona Ask (mf. Carthago) blev redet af Søren Møller Nielsen sammen med den 5 årige vallak Syvhøjgårds Eyecatcher redet af Rikke Rothe Nielsen, avlet og ejet af Niels Osterland. Ci Ci Senjor Ask's ældste årgang er nu 6 år og det er spændende at begynde og følge dem på konkurrencebanerne, hvor de viser meget høj kvalitet. Vi er selv meget begejstret for Ci Ci Senjor Ask's afkom på stutteriet og har også valgt at lade endnu flere af vores egne hopper insiminere med ham i år end normalt, da han videregiver nogle helt særlige gener til hans afkom.

 

Inden Søren kom på banen med avlshingsten Ci Ci Senjor Ask selv, var der også et meget velfungerende Føl, endnu uden navn, avlet og ejet af Lisa Thingholm, samt den 2 årige hoppe Valentina Ask (mf. Larimar) på banen. Begge meget smidige heste med super udstråling.

 

Hingsten Cyrano Ask, der startede showet kom ind som 2. sidste hest, og viste sin store kapacitet og meget store ridbarhed på små spring med Karen Rohde.


Ci Ci Senjor Ask sluttede showet og lod sig ikke påvirke af det store fremmødte publikums begejstrede klapsavler da han let og ubesværet sprang meget forsigtig hen over de store oxer, der var sat op på banen.

 

Lambrusco Ask gjorde Quarz Ask selvskab i stalden. Quarz Ask er i genoptræning og blev derfor ikke fremvist på banen, men publikum kunne hilse på de dejlige hingste efter fremvisningen.

 

Video fra hingstefremvisning:


 

 

Offenliggørelse af køb af ny hingst 

Speaker Flemming Schulz løftede sløret for en helt ny nyhed, nemlig at vi på Stutteri Ask fredag aften inden Åbent hus arrangementet, efter lange forhandlinger, har købt en ny 4 års hingst efter Cornet Obolensky/Lazio/Chin Chin. Mere kunne han ikke sige på nuværennde tidspunkt, men der vil komme en ekstra særvisning når hingsten kommer til Danmark. 

 


Schelenborg blev også besøgt

Efter hingstefremvisning havde vi også åbnet dørene på Schelenborg, som er stedet, hvor vi har alle vores ungheste og avlshopper. Der er ikke langt mellem Schelenborg og Kristiansminde, hvor C-Stævnet og hingstefremvisning blev afholdt, og der var også mange der tog et smut forbi Schelenborg Gods, hvor vi også stod klar med kaffe og kage til dem der havde lyst.

Folk kunne gå rundt i staldene og hilse på de nysgerrige heste og se flere nye føl fra i år. 

 

 

C-Stævne

Mere end 270 starter var på banen, der var flot pyntet med blomster og nye spring. Banebygger Erling Simonsen havde lavet gode og spændende baner.

Opvarmningen foregik ved vores nabo Kirk Arabians, der igen i år venligt havde stillet deres ridehus til rådighed.

 

LC, der var udskrevet som metode B0, blev fejlfrit gennemført af 12 rytter der modtog en rosset ved udgangen 

 

LB* blev vundet af klassens ældste hest Pablo redet af Jasmin Skyggebjerg i tiden 22,13. Nr. 2 blev Henning Møller Hansen på Catch-It i tiden 24,52

 

LB**, ligeledes metode B0, blev fejlfrit gennemført af 25 rytter der modtog en rosset ved udgangen

 

LA1* Ask-Cup var opdelt i to klasser grundet de mange startende. Første afdeling blev vundet af Nanett Larsen og Comtessa, som med to fejlfrie runder og en super hurtig tid på 22.57 sekunder kunne stille sig forrest til præmieoverækkelsen. Andenpladsen gik til Sofie Stentoft Byllemos og Bøgegårdens Landini.

Christina Thinggård Jacobsen og Thorslunds Caroline vandt anden afdeling af denne LA1* Ask-Cup. Ekvipagen var ligeledes fejlfri i både hoved- og omspringning og her var tiden 23.44 sek. Andenpladsen gik til Mads Karkov på Møgelmosegård’s Lavett.

Dagens sluttede af med en MB1*, som blev vundet af Jeanette Bjerg og Landlystes Leerox. Ekvipagen endte med en super hurtig og sikker omspringning i tiden 25.42 sek. Nanett Larsen kunne endnu en gang høste præmier for hun endte også som 2’er i denne klasse, igen på Comtessa. 

 

Se resultater her

 

 

Billeder

Der var flere fotografer til stede på dagen. Bl.a. Stine Gertz fra Ridehesten.com der også var en af sponsorene til stævnet. 

 

Du kan se billeder fra dagen her:

Ridehesten

Ridehesten.com

 

Kjeldgaads foto

kjeldgaardsfoto.dk

 

NT foto

facebook ntfoto 

 


EHP - Fotografi, art & design

facebook EHP 

 

René Damkær

 

Der var flere fotografer tilstede og hvis de ønsker link til deres hjemmeside så send en mail til bmj@stutteriask.dk 

 

 

Sponsorer

Der har været stor opbakning omkring vores C-Stævne - også fra sponsorenes side som gav flotte ærespræmer.


< Tilbage