< Tilbage

Ekstraordinær hingst kommer på auktionen i Herning!15-03-2016 - 07:15

Hans mor har gået Grand prix og EM i springning, hans far er Stutteriets velnok mest eftertraget hingst Favorit Ask og det er ikke unden grund, da allerede har vist sine gener slå igennem med top afkom, der præstere i sporten.

Hingsten, der helt ekstraordinæt udbydes på auktionen i Herning i år hedder Frontier Ask - Han er usædvanlig smuk, velgående, ridebar og ikke mindst velspringende! 

FRONTIER ASK

Frontier Ask er en ultra moderne unghingst med en usædvanlig flot udstråling og et helt særligt aftegn på bagparten. Han springer meget velovervejet med god teknik og stor kapacitet og så er han en model man sjældent ser blandt springhingstene.

Frontier Ask blev allerede som føl fremvist for DV dommerne, hvor han blev udtaget som reserve til eliteskuet i region 3.

Frontier Ask er røntgengruppe 1 uden anmærkninger godkendt af Højgård Hestehospital samt DVs dyrlæge Hans Schougaard.

 

 

Afstamning 

Favorit Ask  Diamant De Semilly Le Tot De Semilly
Venise Des Cresles
Ukase Ter Putte Darco
Quinette Ter Putte
Charett Ask  Caretino Caletto II
Isidor
Blue Saimaa Silvester
Tropica


Far: Favorit Ask

Faren til Frontier Ask er stutteriet pt. mest bemærkede hingst Favorit Ask, og det er ikke uden grund. Han var fløjhingst i 2010, far til fløjhingsten 2014 og 2015. Selv er han S-hest i springning med sejr i S springning og så er han far til en række ekstraordinære heste bl.a SRDH hoppen Fendi Ask, der fik højeste afprøvnings resultat ved hoppekåringerne 2014 og sidste år har hun vundet DRF's 4 års championats finale og er i år udtaget til Unghestechampionatet. Han er også far til Frontier's helbror Florett Ask, der i lighed med Frontier var udtaget i hingstekåring og i år har han vundet Egnethedstesten i Aalborg med 950 point, hvilket er landets højeste resultat. Til Unghestechampinonats finalen er intet mindre end 10 ud af 30 udtaget heste efter Favorit Ask, desuden er han far til 3 reserve heste.

Læs mere om Favorit Ask her



Mor: Charett Ask

Moren er Charett Ask er Elitehoppe i Dansk Varmblod, statspræmiet i Holstenerforbundet og S-hest i springning, hun har bl.a. deltaget ved EM med stutteriets tidligere rytter Lars Pedersen. Charett Ask er mor til bl.a. Florett Ask (e. Favorit Ask)  der som 2 1/2 års var udtaget til Hingstekåring i DV nu er han udtaget til Unghestechampionatet 2016 med 950 point, hvilklet er landets højeste resultat ved Egnethedstesterne.

Hun er også mor til blandt andre Chacom Ask (e. Carson Ask), der går S springning og som 5 års vandt han Unghestechampionatet i Herning og året efter vandt han DRF's 6 års championats finale.



Mormor: Blue Saimaa

Mormor Blue Saimaa er helsøster til hingsten Silvano N der gik Grand Prix dressur – bla. placeret ved EM flere gange med hollanske Ellen Bontje. Hun er desuden søster til hingsten Aljano efter Alasca kåret i Holstein, der ligeledes har gået Grand Prix dressur.

 

 

Morfar: Caretino

Morfaren Caretino er en af Holsteiner forbundets allerbedste hingste. Han døde i en alder af 28 år i 2011, men allerede der havde han sat stort præg på både avl og sporten. Med Bo Kristoffersen i sadlen har han gået adskillige Grand Prixer og sammen har de vundet over 40 placeringer i S. Han er far til adskillige internationale top heste. bl.a. Casall Ask, der med Rolf-Gören Bengtsson har vundet adskillige Grand prixer og ligget i toppen af de internationale ranglister de sidste mange år.

Caretino er far til intet mindre en 37 hingste godkendt i Holstener avlen, 41 dødtre har fået statspræmie og 10 med forbunds præmie.

 

 

Video

løsspringning:

 

 

Under rytter

 

 

 

Læs mere om Dansk Varmblods auktion i Herning her

 


< Tilbage