< Tilbage

Et fantastisk Eliteskue 28-08-2016 - 22:31

Yeah! Det er næsten ikke til at få armene ned efter dette års Dansk Varmblods Eliteskue!

Årets bedste 2 års spinghoppe blev vores smukke og meget velspringende Valentina Ask e. Ci Ci Senjor Ask.

Årets bedste 3 års springhoppe og tildelt guldmedalje, blev særdeles velspringende Charetta Ask e. Favorit Ask der også havde højeste afprøvning bland springhestene, men "guldregnen" stoppede ikke her, idet der i finalen om at blive årets bedste 3 års hoppe var endnu en af vores hopper, nemlig Beezie Ask e. Cavall Ask den meget feminine hoppe fik ligeledes mange rosende ord med på vejen og tildelt Guldmedalje.  

Springhesteavlen er ikke stor i Dansk Varmblod, men det er kvaliteten til gengæld.

Fire ud af otte springbetonede 2 års hopper, otte ud af fjorten 3 års medaljeaspiranter, én 4 års medaljeaspirant og 3 føl efter Stutteri Ask hingste var udtaget til eliteskuet og kæmpede om at blive årets bedste.

Favorit Ask har igen i år markeret sin avlskraft med mange afkom ved Eliteskuet på Vilhelmsborg, ligeledes er Ci Ci Senjor Ask og Cavall Ask kommet frem i lyset, med afkom der præstere på top niveau. 

 

 

Årets springbetonede og medaljehopper 

 - Alle hopper leverede, mere eller mindre varen her i dag, og det gav en rolig afvikling, hvor vi også turde springe højt med hopperne, der virkelig har fortjent deres medaljekarat i dag, fortæller disciplinansvarlig for springning, Johnny Hansen med tilfredshed efter afviklingen af løsspringningen og den efterfølgende oprangering af hopperne. Han er ikke uden grund tilfreds med den positive udvikling springhesteavlen har taget herhjemme de senere år. Han tilskriver også den hurtige avlsfremgang på dette område med det faktum, at vi herhjemme ikke alene ser på teknik og kapacitet, men også på hoppernes eksteriør. Det betyder, at hopperne bygningsmæssigt og helbredsmæssigt vil kunne honorere kravene i moderne springsport, og samtidig gør det bestemt heller ikke noget, at der er noget for øjet, når man ser de unge hopper. Og det er der! Dejlige, moderne typer, de fleste med kønspræg og alle med en god springgalop i god balance. 


Finalen 

Dommerne havde valget mellem den ædle, feminine Beezie Ask e. Cavall Ask der opnåede 10 i teknik og 9,5 i kapacitet og kapacitetshoppen Charetta Ask e. Favorit Ask, som kommer ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme, hvor moderen Charett Ask har gået international Grand Prix. Valget faldt på Charetta Ask, som sprang med stort overblik og kapacitet og opnåede 9,5 i teknik og 10 i kapacitet.


Det blev til følgende medaljeuddeling til afkom efter Stutteri Ask hingstene (de er skrevet i katalog rækkefølge, ikke oprangering):

Guld

Katalog 2 BEEZIE ASK e. Cavall Ask, Opdrættet og ejet af Stutteri Ask A/S, Martofte

Katalog 9 CHARETTA ASK e. Favorit Ask Opdrættet og ejet af Stutteri Ask A/S, Martofte

 

Sølv

Katalog 3 CHINETT ASK e. Ci Ci Senjor Ask, Opdrættet og ejet af Stutteri Ask A/S, Martofte

Katalog 10 FRANCESA HILLOCK e. Favorit Ask, Opdrættet og ejet af Stutteri Hillock v. Trine Hermansen, Farum

Katalog 20 SYVHØJEGÅRDS HIGH FIVE e. Cavall Ask, Opdrættet og ejet af Niels Osterland, Sorring


Bronze

Katalog 4 BIRKEGÅRDENS CINDERELLA e. Ci Ci Senjor Ask, Opdrættet hos Heidi og Pis Rasmussen, Jerslev Ejet af Jørgen Eriksen, Nordborg

Katalog 11 ONE HOUR e. Favorit Ask, Opdrættet og ejet af Lene Larsen, Hjallerup

Katalog 12 VERENA ASK e. Favorit Ask Opdrættet og ejet af Stutteri Ask A/S, Martofte

 

 

Vi ønsker alle avler, ejer og fremstiller tillykke med de flotte resultater!

 

 

 

Spændende 2 års spring årgang

Med i finalen af 2 års hopper var katalog 104 VALENTINA ASK e. Ci Ci Senjor Ask, Opdrættet og ejet af Stutteri Ask A/S, Martofte, og det blev også hende der løb med sejren efter særdeles overbevisende springning.

Den smukke plag havde også taget hele familien med til opbakning i det hendes far Ci Ci Senjor Ask og mor Valerie Ask konkurrerede om placeringerne ude på den store springbane i henholdsvis S og 6 års UVM udtagelses klasserne og med denne sejr i 2 års klassen ser det ikke ud til at Valentina Ask får problemer med at følge i hendes forældres fodspor.   

 

 

 

 

Flotte føl

Favorit Ask er far til det meget velfungerende hoppeføl 205 Fiji VH fra Annelise og Rolf Vestergård Hansen, der var blandt de 4 finalister af hoppeføl.

Favorit Ask var ikke far, men farfar til et af hingsteføllene i finalen, nemlig 215 Hagrid e. Highland Park fra Linus Camitz. 

Begge føl fik mange rosende ord med på vejen og begge blev også handlet på lørdagens elitefølauktion. 


Vi ønsker alle avler, ejer og fremstiller tillykke med de flotte resultater!



< Tilbage