< Tilbage

Herning når det er bedst!21-03-2016 - 09:54

Hestene er kommet hjem igen efter dejlige dage i Herning.

Dansk Varmblod har leveret et arrangement i verdensklasse med Hingstekåring og Herning Horse Show i MCH, Messecenter Herning, der i år var større end nogensinde før. 

Favorit Ask vandt  springklassen i Gallashowet lørdag. Fendi Ask vandt Unghestechampionatet, vores 2 unghingste Cyrano Ask og Frontier Ask gik i præmieringen. Unita Ask vandt den store Grand Prix springning lørdag og Ci Ci Senjor Ask blev placeret i Big tour CSI*** World Ranking klassen fredag!

Hingstekåring

"Det er en lille, men interessant kollektion af springhingste, som fremstilles til kåring i år. Blodsmæssigt repræsenterer de en bred vifte af internationalt topblod, Vi glæder os over toppen, som med lethed kan matche de bedste hingste, vi har set på kåringspladserne rundt om i Europa" - udtalte Dansk Varmblods disciplinansvarlig for springning Johnny Hansen under kåringen.

Bedømmelsen i løsspringen fredag er ikke den eneste, som er afgørende for, om hingsten opnår den eftertragtede godkendelse, også det dommerne har observeret ved forbesigtigelsen, træningsspringningen på Vilhelmsborg i februar og ved springtræningen i onsdags indgår i bedømmelsen. 

 

Ny hingst?

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været på udkig i hele Europa det seneste år for at finde en ny avlshingst, som kunne suplere vores hingstekollektion. Vi har selvfølgelig haft visse krav til en sådan hingst, da det skal være en hingst, der kan leve op til den fantastiske standart vores andre avlshingste har. Altså en hingst med spændende præstationsstærk afstamning, brugsegenskaber og ikke mindst sundhed i top klasse, for at gøre et sådan indkøb attaktivt for både Stutteri Ask og ikke mindst avlerne.

Vi har ikke købt noget, da vi på meget stolt vis kan sige at vi ikke har kunne finde en hingst der overgår vores to 3 års hingste Cyrano Ask (e. Ci Ci Senjor Ask) og Frontier Ask (e. Favorit Ask), der begge er avlet og opvokset på Stutteri Ask. Begge hingste har også i Herning vist deres overlegne talent og er af kåringskommisionen kåret med præmiering og særdeles flotte karakter.
Frontier Ask fik fire 10-taller for henholdsvis teknik, kapacitet, galop og overlinie, og 9,5 for helhed.
Cyrano Ask fik bl.a. 9,5 for kapacitet, 9 for teknik, 9 for overlinje/bagpart og 9 i helhed.

Nu er de indsynet og kørt til 10 dagens test.

 

Se resultatet af alle de kåret hingste her

 

4 års hingste

Vi har ikke selv fremstillet nogle 4 år eller ældre hingste i år. Men sidste år solgte vi Frodo Ask og Aagaardens Chico Ask som begge er efter Favorit Ask. De har begge gået flotte materialerpøver med over 800 point og nu er blevet færdigkåret. Frodo Ask der vandt materialeprøven blev færdig kåret med 8 i helhed og opdrættermedalje i bronze mens Aagaardens Chico Ask blev færdigkåret med 9 i helhed og opdrætter medalje i sølv. Vi ønsker selvfølgelig de nye ejere og rytter tillykke med kåringen.  

 

 

Præsentationsspringning 

Ved dette års hingstekåring fremviste vores dygtige berider Karen Rohde alvshingsten Cornettino Ask for avlerne. Cornettino Ask leverede som sædvanlig alle dagene særdels flot springning og dommerne pointeret også hans fantastike positive indstilling til springningen. Han er villig til at lade sig ride og vil gøre sig forsigtig på banen, det er egenskaber der gør det meget lettere for rytteren at gennemføre banen og Cornetino Ask sprang legende let fejlfrit over forhindringerne alle dagene.

 

Under søndagens præsentations springning udtalte disciplinansvarlig for springning i Dansk Varmblod Johny Hansen til publikum. "Kære avlere, I behøver slet ikke shoppe rundt i udlandet for at finde hingste af topmoderne og fremragende blodlinjer. De danske hingsteholdere har gennem flere år indkøbt det bedste blod til landet, så vi har varen herhjemme nu,"  og den udtalelse blev fulgt af klapsalver.

 

 

Unghestechampionat 

- "Dét er en springhest vi har med at gøre her", lød det begejstret fra Lars da han efter et par runder henover de to testspring på Fendi Ask, tog en kort pause. Han understregede den skarphed som Fendi Ask var i stand til at præstere og det udmøntede sig i karakterene 8,5 for ridelighed samt 10 i kapacitet og tilføjede: - "Det er en hest, der kan få DV frem i Zangersheide".

Favorit Ask var den hingst med abosolut flest afkom kvalificeret til championatet. 7 afkom var til start og 5 af dem endte i top 10. Ci Ci Senjor Ask havde et afkom i top 10.

Alle afkom efter vore hingste, fik af enten dommer eller fremmedrytter, karakter mellem 8,5 og 10 for springkapacitet.

Se det samlede resultat for Unghestechampionatet HER.

 

 

Gallashow

Heste, ænder, hunde og en enkelt flodhest - Dansk Varmblods gallashow "Byens Puls" begejstrede publikum, som kvitterede ved at skabe en fantastisk stemning og en herlig kulisse omkring både fredag og lørdag aftens gallashow. 

Fredag aften blev Favorit Ask og Søren nr. 3 i Gallaspringningen. Søren fik en hilsen med fra speaker Casper Cassøe om at han var alt for langsom. Dette blev hurtigt modbevist, da han lørdag aften vandt Gallashowets tidsspringning med avlshingsten Favorit Ask, der i år har haft imponerende succes som far til vinderen Fendi Ask,samt adskillige velspringende afkom i Unghestechampionatet. Derudover er han også far til præmiehingsten Frontier Ask.

 

 

Internationalt stævne

Vi havde også heste til start ved CSI stævnet, der blev afholdt i Herning.

Bedste resultat her, stod Rolf-Göran og Unita Ask for, da de vandt stævnets største klasse, Grand Prix CSI*** FEI Longines World Ranking springning 150 cm.

Søren og Ci Ci Senjor Ask blev placeret i Big tour CSI*** World ranking klassen, og Hiphop Ask, der er efter Ci Ci Senjor Ask, fik både en 4. og en 7. plads i Youngster Cup CSIYH*.

Lambrusco Ask havde to afkom til start. Lonni Ask og Karen Rohde fik en placering i CSI* 130 cm, og Libaks Lamentos, redet af Jonathan Hvalsøe Saul blev placeret i Medium Round CSI *** 140 cm.

Gandalf Ask, der er efter Gipsy D'Ask, blev af Eva Kramer redet til placering i CSI* 135 cm.

 

 

Tak til Teamet bag Stutteri Ask

Vi har nogle dygtige medarbejder ansat på Stutteri Ask og ingen tvivl om at Hingstekåringen i Herning er et af årets højdepunkter, men det betyder også at der kræves en ekstra indsats fra vores medarbejder, der er på i mange timer både op i mod og under arrangementet. Vi har igen i år leveret nogle fantastike resultater, som ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke hele staben bidrog som de gør både hjemme og i Messe Center Herning.

 

< Tilbage