<

Fendi Ask bedste danske hest i Zangersheide!18-09-2016 - 11:21

Konkurrencen er hård i Zangersheide, de bedste heste og rytter er samlet for at konkurrere om at blive Verdensmester for Ungheste.

268 heste startede i kvalifikationen for 5 års heste, 53 af dem formåede at gøre det fejlfrit og komme med i finalen, heriblandt Chassuer Ask Z e. Casall Ask og Fendi Ask e. Favorit Ask.

I finalen blev der endnu sorteret, i de ellers meget velspringende heste. 20 heste spang fejlfrit i hovedrunden. Fendi Ask var første hest på banen og det gjorde hun i overlegen stil, ved endnu engang at springe fejlfrit. Chasseur Ask Z fik desværre et let nedslag i hovedrunden og endte dermed som nr. 32.

I omspringningen var Søren og Fendi endnu engang første equipage på banen, med de relativt mange fejlfrie heste i omspringning, var Søren bevidst om, at der skulle satses på tiden, for at være med i kampen om topplaceringerne. Tiden sluttede i 41,22 sek., men desværre røg sidste bom ud af holderne og parret sluttede på en 12. plads i finalen

At være nr. først er ikke en helt optimal start på finalen, for det er rart for springrytterne, at se et par kolleger ride de faste afstande, men en skal jo være først og i dag var det Fendi Ask som var stifører for resten af feltet og det gjorde hun i overlegen stil ved endnu engang at springe fejlfrit

Se Fendi Ask i hovedrunden i finalen her:

Se interview med Søren efter finalen her:

Chasseur Ask Z i hovedrunden i finalen:

Placeringer i trøste finalen

Wi Fabregas

Søren overtog Wi Fabregas e. Favorit Ask (Opdr. Gine Wichmann Larsen og Martin Theil) fra Rikke Thingholm, da hun var kommet til skade i et fald for kort tid siden. Hun er dog klar til at overtage hesten igen til finalen ved Odense Horse Show. Søren fik nedslag i første kvalifikaton, men det var også alt Wi Fabregas rørte på Zangersheide, og han sluttede trøstfinalen fejlfrit og blev placeret som nr. 17.

Hiphop Ask

På trods af flere gode runder og to 5-års heste i finalen (Fendi Ask og Chasseur Ask) så er det lige før at ærgrelsen over den tidsfejl, som Søren fik på HipHop Ask har fyldt mere end glæden over finalepladserne hos ham. Hiphop Ask e. Ci Ci Senjor Ask (opdr. Mikael Hansen & Anne-Marie Grubbe) blev nr. 5 i finalen på Zangersheide sidste år. Hoppen har sprunget med stort overskud og sikkerhed igen i år, men desværre fik Søren tidsfejl i første fase i første k kvalifikation, og det kostede finalepladsen. De to sluttede med en overbevisende, fejlfri runde i trøstfinalen og placeret som nr. 24.

Ærgrelsen over den manglende finaleplads kan man dog trøste sig med, at hoppen har et overmål af kvalitet og også kan være et godt kort til UVM næste år og fremtidens store klasser.